Weather Icon

Αποκάλυψη για Κύπρο μέσω… Ερεβάν και της φωνής της Αρμενίας! Τί δουλειά έχει ο ΥΠΕΞ της Αμπχαζίας στα Κατεχόμενα;

Αποκάλυψη για Κύπρο μέσω… Ερεβάν και της φωνής της Αρμενίας! Τί δουλειά έχει ο ΥΠΕΞ της Αμπχαζίας στα Κατεχόμενα;

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Podcast με την υποστήριξη του el.armradio.am

Ενημέρωση στις 3 Ιουλίου 2023

Το ρεπορτάζ

Ο υπουργός Εξωτερικών της μη αναγνωρισμένης Αμπχαζίας Ινάλ Αρτζίνμπα, συνοδευόμενος από Ρώσο γερουσιαστή του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Αλεξάντερ Νεκράσοφ, επισκέφθηκε το τουρκικό τμήμα της Κύπρου, τη μη αναγνωρισμένη Βόρεια Κύπρο.

Ο Αρτζίνμπα δήλωσε ότι η Αμπχαζία μελετά την επενδυτική και οικονομική συνεργασία με τη Βόρεια Κύπρο.

Ο υπουργός τόνισε ότι η οικονομία της Βόρειας Κύπρου αναπτύσσεται ενεργά, ονόμασε τους βασικούς τομείς – τις κατασκευές, τον τουρισμό και το λιανικό εμπόριο.

“Μελετάμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Κύπρο και στο μέλλον θα μελετήσουμε την οικονομία της Βόρειας Κύπρου και θα εξετάσουμε ευκαιρίες για επενδύσεις και οικονομική συνεργασία”, δήλωσε ο Αρτζίνμπα.

Η αντιπροσωπεία της Αμπχαζίας έχει ήδη πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τους συναδέλφους της και έχει μελετήσει τα τουριστικά συγκροτήματα του νησιού.
“Μελετάμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Κύπρο και στο μέλλον θα μελετήσουμε την οικονομία της Βόρειας Κύπρου και θα εξετάσουμε επενδυτικές ευκαιρίες και οικονομική συνεργασία”, – δήλωσε ο υπουργός.

Ο Αρτζίνμπα τόνισε ότι η οικονομία της Βόρειας Κύπρου αναπτύσσεται ενεργά παρά το καθεστώς των διεθνών κυρώσεων και παρά το γεγονός ότι το κράτος αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.
Μεταξύ των κύριων αναπτυσσόμενων τομέων της οικονομίας ανέφερε τις κατασκευές, τον τουρισμό και το λιανικό εμπόριο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube