Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραβίασε τις υποχρεώσεις του προς τη Ρωσία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμα, Πιότρ Τολστόι, μιλώντας στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim .

«O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκπληρώνει πάντα τις υποχρεώσεις του έναντι της Τουρκίας και ελπίζει ότι οι εταίροι της Ρωσίας θα κάνουν το ίδιο, αλλά ο Ερντογάν παραβίασε τις υποχρεώσεις του προς τη Ρωσία», τόνισε ο Πιότρ Τολστόι .

Σχολιάζοντας τη θέση της Τουρκίας για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμα τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να το εκλάβει ως θετική στάση. «Ο ίδιος ο Ζελένσκι μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά χωρίς την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Τολστόι.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμα υποστήριξε ότι «η Ρωσία θα βγει νικήτρια στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι ο κόσμος θα είναι διαφορετικός όταν τελειώσει η σύγκρουση. «Η Ρωσία θα κερδίσει, όπως θα νικήσουν και οι  χώρες που βοήθησαν για τη δικαιοσύνη στην παγκόσμια σκηνή», είπε ο Πιοτρ Τολστόι.

«Οι καταστροφές θα γίνουν γνωστές μετά το τέλος του πολέμου. Ο πόλεμος θα τελειώσει τελικά, αλλά μετά από αυτό θα ξεκινήσουν οι απώλειες των Αγγλοσάξωνων, των Ευρωπαίων, των Αμερικανών και των Βρετανών», ισχυρίστηκε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Αργά ή γρήγορα, όλα θα τελειώσουν και θα καταλήξουμε σε νέες συμφωνίες για την προστασία της ασφάλειας της Ρωσίας, η οποία είναι η κορυφαία προτεραιότητα για την  Μόσχα», τόνισε ο Πιότρ Τολστόι.

Ναυτεμπορική