Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 26 Ιουλίου 2023

Αλλάζει στάση η Ρωσία στο Ουκρανικό; Ο Πατρούσεφ λέει ότι η η Μόσχα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις

Αλλάζει στάση η Ρωσία στο Ουκρανικό; Ο Πατρούσεφ λέει ότι η η Μόσχα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις

Επιθετικός ο χαρακτήρας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ωστόσο κρίνεται απαραίτητο οι Δυτικοί επιμελητές του Κιέβου να ενθαρρυνθούν προς την κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης.

Αυτό δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Nikolai Patrushev από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής ενώπιον ανώτατων εκπροσώπων των χωρών μελών της ένωσης των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) που είναι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας.
Παράλληλα, ο Patrushev χαιρέτισε την επιθυμία των εταίρων των BRICS «να προωθήσουν μια ειρηνική, κατόπιν διαπραγματεύσεων διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης παρέχοντας υπηρεσίες διαμεσολάβησης».
Έτοιμη για διάλογο«Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο, κάτι που έχει επανειλημμένα δηλώσει.
Αλλά είναι απαραίτητο να ενθαρρύνουμε την ιδέα των διαπραγματεύσεων στους δυτικούς επιμελητές του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο έχει απαγορεύσει τον διάλογο με τη χώρα μας» επανέλαβε ο Patrushev.
«Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είναι ένα ζωντανό παράδειγμα των καταστροφικών ενεργειών των Δυτικών.
Εκτιμούμε την κατανόηση των εταίρων μας στους BRICS για τη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και την ισορροπημένη αξιολόγησή τους» τόνισε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροί τους κάνουν τα πάντα για να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, αυξάνοντας την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου, πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς και πυρομαχικών διασποράς, που είναι απαγορευμένα σε πολλές χώρες του κόσμου», κατέληξε ο Patrushev.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube