Weather Icon

Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Στενή συνεργασία με την Ινδία για παγκόσμια οικονομικά ζητήματα

Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Στενή συνεργασία με την Ινδία για παγκόσμια οικονομικά ζητήματα

Οι ΗΠΑ εργάζονται ενεργά για να βοηθήσουν την Ινδία να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για να κλείσει το κενό της στις υποδομές.

 

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τρίτη 13 Ιουνίου 20203, ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ινδία κατά τη διάρκεια της Προεδρίας των G20 για παγκόσμια οικονομικά ζητήματα. Είπε ότι η «στενή συνεργασία» μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ δείχνει πώς οι «προηγμένες και αναδυόμενες οικονομίες» μπορούν να γεφυρώσουν τις πολιτικές διαφορές και να σημειώσουν πρόοδο στους κοινούς στόχους πολιτικής.

Κατά την ομιλία της στο Business Council India Ideas Summit ΗΠΑ-Ινδίας η Τζάνετ Γέλεν είπε: “Συνεργαζόμαστε στενά με την Ινδία κατά τη διάρκεια της προεδρίας της G20 για παγκόσμια οικονομικά ζητήματα. Πιστεύω ότι η στενή μας συνεργασία δείχνει στον κόσμο πόσο μπορούν οι προηγμένες και αναδυόμενες οικονομίες γεφυρώστε τις διαφορές πολιτικής και σημειώστε πρόοδο στους κοινούς στόχους πολιτικής μας. Όταν η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται, μπορούμε να προσθέσουμε σημαντική ώθηση σε σημαντικές προσπάθειες».

Η Ινδία ανέλαβε την Προεδρία των G20 την 1η Δεκεμβρίου 2022. Η Τζάνετ Γέλεν τόνισε ότι η στενοχώρια για το χρέος στις αναπτυσσόμενες χώρες εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τη μακροοικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την παροχή «έγκαιρων και ολοκληρωμένων θεραπειών για το χρέος». Επαίνεσε την Ινδία για την υποστήριξη των αρχών της Σρι Λάνκα στις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.

 “Έχουμε κάνει βήματα προς τα εμπρός σε επείγουσες περιπτώσεις όπως η Σρι Λάνκα όπου οι προληπτικές ενέργειες της Ινδίας ήταν κρίσιμες για την υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των αρχών. Συνεχίζουμε να πιέζουμε για επείγουσα δράση και σε άλλες περιπτώσεις.”, ανέφερε και επισήμανε, ότι οι ΗΠΑ εργάζονται ενεργά για να βοηθήσουν την Ινδία να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για να κλείσει το κενό της στις υποδομές.

Είπε ότι η Ινδία και οι ΗΠΑ έχουν κάνει συλλογικές προσπάθειες για να εξελίξουν τις πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης για να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες, η ευθραυστότητα και οι συγκρούσεις. Η Yellen είπε ότι ανυπομονούσε να στηρίξει τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην Ινδία.

 “Εργαζόμαστε μαζί για να διαμορφώσουμε την ψηφιακή οικονομία. Συνεργαζόμαστε με την Ινδία για να προσφέρουμε απτά αποτελέσματα στο έργο των G20 για ενίσχυση των διασυνοριακών πληρωμών – καθώς και στις προσπάθειές μας για χρηματοοικονομική ενσωμάτωση για τη σύνδεση των μη τραπεζών σε όλο τον κόσμο “, είπε.

Η Γέλεν σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο για την ενίσχυση των διμερών δεσμών με την Ινδία. Δήλωσε ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ έφτασε τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει λάβει «συγκεκριμένα βήματα» για να οικοδομήσει πάνω σε αυτή τη στιβαρή εταιρική σχέση.

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ινδίας ως «κέντρο» του επίσημου οικονομικού διαλόγου μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Η Γέλεν σημείωσε, ότι έχει συνομολήσει με την υπουργό Οικονομικών της Ινδίας, Νιρμάλα Σιθαραμάν, πάνω από δέκα φορές από την ανάληψη των καθηκόντων της και τόνισε ότι αυτό καταδεικνύει τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ της Ινδίας και της Ινδίας των ΗΠΑ σε θέματα που καλύπτουν τη μακροοικονομία, τη χρηματοδότηση του κλίματος και τη χρηματοοικονομική ρύθμιση.

Μάλιστα η Γέλεν κάλεσε την Ινδία και τις ΗΠΑ στενούς εταίρους στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων αναταραχών. Είπε, “Είμαστε επίσης στενοί συνεργάτες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων αναταραχών και την προώθηση του κοινού μας στόχου για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό. Συνεργαζόμαστε στενά με την Ινδία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία μέσω του Quad.”

Σημείωσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν μια πολιτική που ονομάζεται “φιλική υποστήριξη” για να εμβαθύνουν την ενσωμάτωση με τους έμπιστους εμπορικούς τους εταίρους. Είπε ότι στοχεύουν στην επέκταση των εμπορικών δεσμών με διάφορα έθνη στα οποία μπορούν να βασιστούν οι ΗΠΑ για να δημιουργήσουν περισσότερες αποστολές σε κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού. Αποκάλεσε την Ινδία έναν από τους αξιόπιστους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

“Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τους εμπορικούς δεσμούς με το ευρύ φάσμα χωρών στις οποίες μπορούμε να βασιστούμε – προκειμένου να δημιουργήσουμε περισσότερες αποστολές στις κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού μας. Η Ινδία είναι ένας από τους αξιόπιστους εμπορικούς μας εταίρους. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, εργαζόμαστε για τη σύνδεση νέων κοινότητες στην παγκόσμια αγορά. Και εργαζόμαστε για να το κάνουμε με τρόπο που βοηθά αυτές τις κοινότητες να ανέβουν στην αλυσίδα αξίας», είπε η Γέλεν

Και κατέληξε: «Οι επενδύσεις σε υποδομές της Ινδίας έχουν σημαντικές δυνατότητες να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών μας». Δήλωσε ότι η Ινδία και οι ΗΠΑ ακολουθούν αυτό που περιέγραψε ως «μοντέρνες από την πλευρά της προσφοράς» πολιτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο, φυσικό κεφάλαιο και επιστήμη και τεχνολογία για την ενίσχυση του μακροπρόθεσμου οικονομικού δυναμικού. Είπε ότι και τα δύο έθνη επιδιώκουν επίσης ηγετική θέση σε στενές ενεργειακές τεχνολογίες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube