Weather Icon
Ιορδανία 2 Ιουνίου 2023

Βασιλικός γάμος στην Ioρδανία! Παντρεύτηκε ο γιος της βασίλισσας Ράνιας – Η επταώροφη τούρτα, οι παραδόσεις και οι λαμπεροί καλεσμένοι

Βασιλικός γάμος στην Ioρδανία! Παντρεύτηκε ο γιος της βασίλισσας Ράνιας – Η επταώροφη τούρτα, οι παραδόσεις και οι λαμπεροί καλεσμένοι

Ο γάμος της χρονιάς έγινε στην Ιορδανία, αφού ο πρίγκιπας και διαδόχος του θρόνου της Ιορδανίας, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β΄, παντρεύτηκε με τη σαουδαραβικής υπηκοότητας αρχιτέκτονα Ράτζουα Αλ-Σάιφ στο Αμμάν.

Ο γιος της βασίλισσας Ράνιας και του βασιλιά Αμπντάλα, ορίστηκε ως διάδοχος στον θρόνο, όταν εκείνος ήταν 15 ετών, αφού προηγουμένως ο πατέρας του απέκλεισε από τη διαδοχή τον ετεροθαλή αδελφό του, τον Χάμζα. 

Το ζευγάρι έκανε παραδοσιακή βόλτα των νεόνυμφων με ένα ειδικά προσαρμοσμένο λευκό Range Rover με ανοιχτή οροφή, πριν κόψουν την εντυπωσιακή επταόροφη τούρτα τους

Η θρησκευτική τελετή έγινε στο παλάτι Ζαχράν ανάμεσα σε περίπου 140 καλεσμένους εκεί όπου οι γονείς του πρίγκιπα -ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ και η βασίλισσα Ράνια- παντρεύτηκαν το 1993.

Χιλιάδες Ιορδανοί γιόρτασαν τον γάμο στους δρόμους της πρωτεύουσας, όπου είχαν αναρτηθεί τα πορτρέτα των νεόνυμφων. Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες είχαν οργανωθεί πολλά σόου με πυροτεχνήματα, αεροπορικές επιδείξεις και συναυλίες σε όλη τη χώρα.

Τέτοιοι εορτασμοί είναι σπάνιοι στον αραβικό κόσμο, όπου οι συντηρητικές μοναρχίες μοιράζονται ελάχιστες πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή τους με τους πολίτες.

Σύμφωνα με το Αrabnews μετά την γαμήλια τελετή, το ζευγάρι κατευθύνθηκε στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας, για το επίσημο δείπνο με τη συμμετοχή 1.700 καλεσμένων.

Βασιλικός γάμος στην Ioρδανία: Παντρεύτηκε ο γιος της βασίλισσας Ράνιας – Οι λαμπεροί καλεσμένοι

Εκτός από τις οικογένειές τους, παρέστησαν επίσης η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ, ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ με τη σύζυγό του, Κέιτ.

Βασιλικός γάμος στην Ioρδανία: Τι φόρεσε η νύφη

Η νύφη φόρεσε μία δημιουργία του Λιβανέζου σχεδιαστή Elie Saab, την οποία συνδύασε με μια αστραφτερή διαμαντένια τιάρα. Η νύφη έφτασε στο παλάτι Zahran με μια εντυπωσιακή Rolls-Royce Phantom V του 1968, κατασκευασμένη κατά παραγγελία για την αείμνηστη προγιαγιά του πρίγκιπα. Ο 28χρονος διάδοχος έφθασε νωρίτερα με πλήρη τελετουργική στρατιωτική στολή και χρυσό σπαθί.

 

Ο Πρίγκιπας Χουσεΐν της Ιορδανίας γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1994 και σύμφωνα με την παράδοση, ανήκει στην 42η γενιά των απογόνων του Προφήτη Μωάμεθ. Κατέχει τον βαθμό του λοχαγού των ιορδανικών ενόπλων δυνάμεων. Το 2016 αποφοίτησε από το Τμήμα Διεθνούς Ιστορίας του αμερικανικού Πανεπιστήμιο Τζώρτζταουν. Έκτοτε συνοδεύει τον πατέρα του στις επίσημες περιοδείες στο εξωτερικό ερχόμενος σε επαφή με ηγέτες και ανώτατους αξιωματούχους ξένων κρατών. Ο Πρίγκιπας Χουσεΐν διευθύνει το Ίδρυμα Πρίγκιπα Διαδόχου, που επιμελείται αναπτυξιακών προγραμμάτων στους τομείς της ανώτατης παιδείας, προσφέροντας παράλληλα κοινοφελές έργο σε ποικίλους τομείς κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μετά την αποφοίτησή του από την Βασιλική Σχολή Πολέμου του Σάντχερστ στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2017 εκφώνησε για πρώτη φορά επίσημη ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στις 28 Νοεμβρίου 2004 ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β’ αποφάσισε να αφαιρέσει από τον ετεροθαλή του αδελφό, Πρίγκιπα Χάμζα, την ιδιότητα του διαδόχου του βασιλικού θρόνου. Έκτοτε, ο πρωτότοκος γιος του, Πρίγκιπας Χουσεΐν, θεωρείται επικρατέστερος διάδοχος – γεγονός που συνάδει με τις συχνές δημόσιες εμφανίσεις του στην Ιορδανία και στο εξωτερικό την τελευταία πενταετία.
Ο Πρίγκιπας Χουσεΐν τηρεί πιστά το πρωτόκολλο κατά τις δημόσιες εμφανίσεις του και είναι φειδωλός στις εμφανίσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, οποτεδήποτε του έχει δοθεί η ευκαιρία, τονίζει τη σημασία του ρόλου της Ιορδανίας ως προς την διαφύλαξη και διατήρηση του ειδικού καθεστώτος που διέπει τα Ιερά Προσκυνήματα του Ισλάμ και του Χριστιανισμού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Την μέλλουσα σύζυγό του, σαουδαραβικής καταγωγής και υπηκοότητας, Ράτζουα Αλ-Σέιφ, γνώρισε μέσω κοινού φίλου και οι αρραβώνες τους τελέστηκαν στις 17 Αυγούστου 2022 σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο πατρικό της σπίτι στο Ριάντ. Η είδηση των αρραβώνων τους ανακοινώθηκε από τον βασιλικό οίκο της Ιορδανίας με ανάρτηση στο twitter.
Η Ράτζουα Αλ-Σέιφ γεννήθηκε στο Ριάντ στις 28 Απριλίου 1994. Ο πατέρας της, Χάλεντ Αλ-Σέιφ, είναι διευθύνων σύμβουλος του οικογενειακού ομίλου επιχειρήσεων Al-Saif και η μητέρα της, Άζζα Αλ-Σουνταΐρι, έλκει την καταγωγή της από τον σαουδαραβικό βασιλικό οίκο των Σαούντ. Η Ράτζουα Αλ-Σέιφ, αφού περαίωσε την δημόσια εκπαίδευση στην γενέτειρά της, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Syracuse University School of Architecture στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λος Άντζελες αποφοιτώντας από το Fashion Institute of Design and Merchandising, εργαζόμενη παράλληλα σε αρχιτεκτονικό γραφείο.
__________________
Η Πριγκίπισσα Ιμάν, δευτερότοκη κόρη του Βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της Βασίλισσας Ράνια, μικρότερη αδελφή του Πρίγκιπα Χουσεΐν, παντρεύτηκε στο Αμμάν στις 12 Μαρτίου 2023 τον ελληνοαμερικανό χρηματιστή με οικογενειακή καταγωγή από την Άνδρο, Αλέξανδρο Θερμιώτη, ο οποίος, χάριν πρωτοκόλλου, εξισλαμίσθηκε, προσκτώμενος το όνομα Τζιαμήλ.
Η Ιστορία της Ιορδανίας είναι συνυφασμένη με την πορεία της Χασεμιτικής βασιλικής οικογένειας, που διοικεί την χώρα από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του κράτους, στις 25 Μαΐου 1946, οπότε την διακυβέρνησή του ανέλαβε ο Βασιλιάς Αμπντάλα Α’, προπαππούς του μελλόνυμφου Πρίγκιπα Χουσεΐν.
Με πληροφορίες από Star.gr, Γαβριήλ Χαρίτος – Διεθνείς Σχέσεις και Επικαιρότητα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube