ΗΠΑ , Ινδία , Κίνα 22 Ιουνίου 2023

Τζον Κίρμπι: “Υπό την ηγεσία του Προέδρου Μπάιντεν εργαστήκαμε σκληρά για να προωθήσουμε το επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ινδία”

Τζον Κίρμπι: “Υπό την ηγεσία του Προέδρου Μπάιντεν εργαστήκαμε σκληρά για να προωθήσουμε το επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ινδία”

Η Κίνα έχει μπλοκάρει την πρόταση της Ινδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη να χαρακτηρίσουν τον τρομοκράτη της Λασκάρ-Ε-Τάιμπα Σατζίντ Μίρ, ο οποίος καταζητείται για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Βομβάης στις 26/11, ως “παγκόσμιο τρομοκράτη”.

“Λοιπόν, νομίζω ότι αυτός ο χαρακτηρισμός μιλάει από μόνος του”, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι , απαντώντας σε ερώτηση του Ινδικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ειδικότερα, ο Σαΐντ Μιρ, ένας από τους πιο καταζητούμενους τρομοκράτες της Ινδίας, καταζητείται για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2008 στη Βομβάη της Ινδίας.

Ο Μιρ υπηρέτησε ως επικεφαλής σχεδιαστής των επιθέσεων, κατευθύνοντας τις επιθέσεις από το Πακιστάν.

Σχετικά με την αμυντική συνεργασία που αναμένεται μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, στις ΗΠΑ, ο Κίρμπι δήλωσε: “Υπάρχει μια πολύ ισχυρή αμυντική συνεργασία με την Ινδία. Εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δούμε αν μπορούμε να βελτιώσουμε και να εμβαθύνουμε την αμυντική συνεργασία με την Ινδία”.

“Το ζήτημα της αμυντικής συνεργασίας και της εμβάθυνσης αυτής, της σχέσης, της επέκτασής της σε τομείς όπως ο κυβερνοχώρος και το διάστημα και οι αναδυόμενες τεχνολογίες, όλα αυτά θα είναι στην ατζέντα”, πρόσθεσε.

“Η Ινδία είναι ένα κυρίαρχο έθνος και παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Είμαστε πολύ άνετοι που υπό αυτή τη διοίκηση, και υπό την ηγεσία του Προέδρου Μπάιντεν, εργαστήκαμε σκληρά για να προωθήσουμε το επίπεδο αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών”, είπε.

Ο Τζον Κίρμπι πρόσθεσε: “Όπως είπα νωρίτερα, με την Ινδία σίγουρα, πιστεύουμε από κοινού σε ένα ασφαλές, περισσότερο ευήμερο και ανοιχτό Ινδοειρηνικό, οπότε είναι λογικό να αναζητήσουμε τρόπους για να βελτιώσουμε την αμυντική μας συνεργασία. Ο πρωθυπουργός Μόντι και η Ινδία είναι βασικοί παράγοντες για την επίτευξη αυτού του οράματος”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube