Weather Icon

Τυμβωρύχοι και “πτωματοφάγοι”…

Τυμβωρύχοι και “πτωματοφάγοι”…

Το τραγικό ναυάγιο κοντά στην Πύλο, ενός σαπιοκάραβου γεμάτου λαθρομετανάστες που ξεκίνησε από τη Λιβύη, δεν αποτελεί παρά άλλο ένα σύμπτωμα μιας διογκούμενης αλλά προαναγγελθείσας  πολυδιάστατης  κρίσης.

Ήταν βέβαιο πως θα προκύψουν μερικές εκατοντάδες πολιτικοί καιροσκόποι που υποδύονται τους ανθρωπιστές (με το αζημίωτο μέσω ΜΚΟ) οι οποίοι  θα κατηγορούσαν την ελληνική πολιτεία για τους θανάτους από ένα ναυάγιο ενός σαπιοκάραβου που ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία και παρασύρθηκε στα ελληνικά νερά…

Η ένδεια μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης από την κυρίαρχη “κρατικοσοσιαλιστική” που κυριαρχεί στη Δύση των μηδενικών επιτοκίων, των ποσοτικών χαλαρώσεων, των επιδομάτων και επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης οδηγεί την αριστερά στην υιοθέτηση περιθωριακών  και αντιφατικών αντιλήψεων…

Από την άλλη, η δίψα για εξουσία και νομή των προνομίων της, την οδηγεί στην ανοχή κάθε παράξενης και παράδοξης μειοψηφικής και αποκλίνουσας συμπεριφοράς…

Ο ΟΗΕ τις απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πάπας Φραγκίσκος τις προτείνει παθιασμένα. Η λογική συνηγορεί ότι η Ευρώπη έχει νομική και ηθική υποχρέωση να τις δημιουργήσει: Δίοδοι ασφαλούς πρόσβασης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που κανένας φράχτης δεν θα σταματήσει από το να προσπαθήσουν, πάση θυσία, να αποδράσουν στην ήπειρό μας.

Μόνο οι δίοδοι ασφαλούς πρόσβασης μπορούν να σταματήσουν τις υγρές εκατόμβες στη Μεσόγειο, τους μαζικούς θανάτους από ασφυξία στις καρότσες των φορτηγών κλπ. Όμως, αντί για διόδους ασφαλούς πρόσβασης, η ΕΕ χρηματοδοτεί φράχτες στην Ελλάδα και την Ισπανία, την Frontex να κάνει τα στραβά μάτια στα pushback, και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στη Λιβύη και αλλού….” έγραφε χθες ο κ. Βαρουφάκης σε ένα άρθρο του.

Ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τσίπρας που τον ανέδειξε στο πολιτικό προσκήνιο όπως και οι  “ημι-πιτσιρικάδες” της μεγαλομεσαίας τάξης που τους ακολουθούν, φαίνεται πως δεν διαβιούν στις γειτονιές που στοιβάζονται οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα ή εκβιαστικά στη χώρα.

Κάποιος που επιλέγει να βυθιστεί για να περισυνελλέγει, επί της ουσίας εκβιάζει για αποδοχή της παράνομης εισόδου του.

Ας υποθέσουμε ότι η Ευρώπη δημιουργεί ασφαλείς διόδους προσέλευσης για να μην πέφτουν οι μετανάστες στα χέρια των δουλεμπόρων. Πόσοι είναι αυτοί που θέλουν να μεταναστεύσουν και πόσους χωράει η Ευρώπη…

Η Αφρική το 1950 είχε πληθυσμό κάτω από 250 εκατ. ανθρώπους και τώρα έχει περί το 1,5 δισ.  To 2050, σε 27 χρόνια από σήμερα, η Αφρική προβλέπεται να έχει πληθυσμό 2,4 δισ. και το 2100 πάνω από 4 δισ. ανθρώπους.

Η Ε.Ε. έχει σήμερα περί τα 440 εκατ. πληθυσμό και το 2050 και 2100 θα έχει μικρότερο.

Ανάλογη είναι η τάση της πληθυσμιακής εξέλιξης στις χώρες της νότιας Ασίας όπως Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Ινδία κλπ.

Είναι προφανές πως με 1,5 δισ. πληθυσμό η Αφρική και το οικονομικό και πολιτικό μοντέλο της “ληστοκρατούμενης” υπανάπτυξης δεν είναι ήδη σε θέση να εξασφαλίσει στοιχειώδη διαβίωση στους κατοίκους της. Αυτός είναι ο λόγος που συρρέουν στην Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο μέρος των ναυαγών της Πύλου ήταν άνδρες μεταξύ 16 έως 40 ετών σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Αν υπάρξουν ασφαλείς δίοδοι προσέλευσης στην Ευρώπη και από το 1,5 δισ. Αφρικανών τα 500 εκατ. αποφασίσουν να μετακινηθούν εκεί, είναι σε θέση η Ευρώπη να τους υποδεχτεί, προσφέροντας στέγη, τροφή και εργασία;

Αν προστεθούν και μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη από τις πολυπληθείς χώρες της Ασίας, η Ευρώπη θα βουλιάξει και θα καταλήξει μια ήπειρος υπό κατάρρευση και την επικυριαρχία κάποιου… χαλιφάτου.

Ήδη, με μερικές δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες, οι Ευρωπαίοι αντιδρούν και ψηφίζουν διάφορους “περίεργους” που υπόσχονται περιορισμό στις εισροές…

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube