Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 24 Ιουνίου 2023

Τουρκία και Λευκορωσία υπέρ Πούτιν, το Ιράν στηρίζει τη νόμιμη ηγεσία και το Κατάρ ανησυχεί

Τουρκία και Λευκορωσία υπέρ Πούτιν, το Ιράν στηρίζει τη νόμιμη ηγεσία και το Κατάρ ανησυχεί

Δηλώσεις στήριξης στον Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στη ρωσική ηγεσία σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετικ΄γ ανακοίνωση του συμβουλίου ασφαλείας, η Λευκορωσία δηλώνει ότι παραμένει σύμμαχος της Ρωσίας και ότι οι εσωτερικές διαφορές είναι “δώρο στη συλλογική Δύση”.

Ιράν: Υποστηρίζουμε τις νόμιμες αρχές της Ρωσίας, εσωτερική της υπόθεση η ανταρσία Wagner

Τις νόμιμες αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει το καθεστώς της Τεχεράνης.

Σε σχετική δήλωση προέβη ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος χαρακτήρισε την ανταρσία της Wagner “εσωτερική υπόθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Η Ισλαμική Δημοκρατία διατηρεί στενές σχέσεις με το καθεστώς Πούτιν και μάλιστα έχει παράσχει στη Μόσχα (χωρίς να το παραδεχτεί ποτέ επισήμως) εκατοντάδες drones για την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά στόχων στην Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το ισλαμιστικό καθεστώς και έχει από την πλευρά του επιβάλει στο Ιράν κυρώσεις διάρκειας 50 ετών.

Το Κατάρ ανησυχεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ρωσία

Το Κατάρ εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ρωσία, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν “το μέγιστο της αυτοσυγκράτησης τους”, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο των Εξωτερικών.

“Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση της έντασης στη Ρωσία και στην Ουκρανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, με συνέπειες για τον διατροφικό και ενεργειακό ανεφοδιασμό”, πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube