Weather Icon

Τί είπε ο Νικόλ Πασινιάν για την κατάσταση στο Αρτσάχ στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια και την άμυνα

Τί είπε ο Νικόλ Πασινιάν για την κατάσταση στο Αρτσάχ στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια και την άμυνα

Ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν δέχθηκε την αντιπροσωπία με επικεφαλής τη Ναταλί Λουαζό, πρόεδρο της υποεπιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια και την άμυνα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αξιολόγησε ιδιαίτερα το ψήφισμα που ενέκρινε το τελευταίο για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του διαδρόμου του Λατσίν. Ο Νικόλ Πασινιάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη των μελών της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συμβάλει στην αξιολόγηση της κατάστασης στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ανθρωπιστική κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ επιδεινώνεται από τον παράνομο αποκλεισμό του διαδρόμου του Λατσίν, καθώς οι προμήθειες τροφίμων έχουν μπλοκαριστεί εδώ και αρκετές ημέρες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της αποστολής μιας διεθνούς διερευνητικής αποστολής στο διάδρομο του Λατσίν και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Νικόλ Πασινιάν πρόσθεσε επίσης ότι το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική του και την πρακτική της παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός, γεγονός που αυξάνει την ένταση στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η Ναταλί Λουαζό τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και για τη μείωση των κινδύνων κλιμάκωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνομιλητές τόνισαν τις δραστηριότητες της αποστολής παρακολούθησης της ΕΕ στην Αρμενία.

Αναφέρθηκαν στην απεμπλοκή των περιφερειακών υποδομών μεταφορών και στην οριοθέτηση των συνόρων. Ο πρωθυπουργός Πασινιάν παρουσίασε τη θέση της αρμενικής πλευράς για τα θέματα αυτά.

Ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις σχετικά με τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στη χώρα μας με την υποστήριξη της ΕΕ, καθώς και για τη διαδικασία εξομάλυνσης των αρμενοτουρκικών σχέσεων.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube