Weather Icon

Στα ύψη η ανεργία στην Κίνα! Τα ποσοστά για τους νέους έφτασαν το 20,4% τον Απρίλιο – Οι νταντάδες πληρώνονται καλύτερα από απόφοιτους Κολλεγίων

Στα ύψη η ανεργία στην Κίνα! Τα ποσοστά για τους νέους έφτασαν το 20,4% τον Απρίλιο – Οι νταντάδες πληρώνονται καλύτερα από απόφοιτους Κολλεγίων

Η Κίνα δεν χρειάζεται μόνο περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά και υψηλόμισθες θέσεις εργασίας, ανέφερε η έκθεση του Khabarhub. Η κινεζική οικονομία απαιτεί επειγόντως νέες ομάδες εργαζομένων υψηλής παραγωγικότητας για να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός ταχέως αυξανόμενου ηλικιωμένου πληθυσμού.

Η Κίνα δημοσίευσε επίσημα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας για άτομα ηλικίας μεταξύ 16-24 ετών στη χώρα είχε αγγίξει το ρεκόρ του 20,4% τον Απρίλιο!

Τα στατιστικά στοιχεία έχουν κυκλοφορήσει μόλις ένα μήνα πριν από άλλα 11, 6 εκατομμύρια φοιτητές θα αποφοιτήσουν από το κολέγιο και τις επαγγελματικές σχολές και όλοι θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Η Κίνα επέβαλε περιορισμούς βάσει της πολιτικής μηδενικής COVID της κυβέρνησης μία πολιτική οικονομικά επιζήμια σε σχέσεις με τις πολιτικές άλλων εθνών, δήλωσε η Nancy Qian, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Northwestern στην έκθεση KhabarHub.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική έκθεση, η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έχει μείνει πίσω από άλλες. Το ποσοστό απασχόλησης των νέων στις ΗΠΑ έφτασε το 14,85% στην κορυφή της πανδημίας το 2020 πριν μειωθεί στο 9,57% το 2021. Το ποσοστό απασχόλησης των νέων στις ΗΠΑ ανέρχεται σήμερα στο 6,5%.

Τα περισσότερα από τα εμπόδια που σχετίζονται με την πανδημία στην απασχόληση στην Κίνα έχουν αρθεί. Ωστόσο, οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για τη μείωση του ποσοστού απασχόλησης των νέων στην Κίνα δεν βελτιώνονται. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ανεργία των νέων μειώνει τα κέρδη καθ ‘ όλη τη διάρκεια της ζωής, καθώς σημαίνει ότι οι νέοι χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Η  έκθεση ανέφερε πολλούς λόγους για αυτό. Ωστόσο, ένα κλειδί είναι το μεγάλο χάσμα μεταξύ του ποσοστού “μισθού κράτησης” που οι νέοι απόφοιτοι είναι έτοιμοι να δεχτούν τον μισθό που οι επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να πληρώσουν. Αυτή η αναντιστοιχία δείχνει το βαθμό στον οποίο το κόστος ζωής έχει υπερβεί την αύξηση των μισθών.

Σύμφωνα με έρευνα του 2021, οι θέσεις εργασίας για νέους αποφοίτους σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο πλήρωναν κατά μέσο όρο μόνο 749 δολάρια ΗΠΑ το μήνα. Τα χρήματα είναι αρκετά για να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα 269 τετραγωνικών ποδιών (όχι μέτρων). Οι νέοι μπορούν να δουν ότι μια δουλειά με τόσο χαμηλή αρχική αμοιβή είναι απίθανο να προσφέρει την εξέλιξη του εισοδήματος που απαιτείται για να στηρίξει μια οικογένεια.

Δεδομένου ότι οι αστικοί υπάλληλοι αναμένεται συνήθως να εργάζονται από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ. μ. έξι ημέρες την εβδομάδα και ένα ζευγάρι που εργάζεται και έχει ένα παιδί βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μια νταντά, στη Σαγκάη και το Πεκίνο, οι νταντάδες που συχνά δεν έχουν αποφοιτήσει από το γυμνάσιο, κερδίζουν CNY 6.000 ανά μήνα κατά μέσο όρο, κάτι που είναι περισσότερο από τους πρόσφατους αποφοίτους κολλεγίων.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί, γιατί οι νέοι απόφοιτοι δεν μετακινούνται σε μικρότερες πόλεις με χαμηλότερο κόστος διαβίωσης. Ωστόσο, η κίνηση για τους Κινέζους εργαζόμενους είναι πολύ πιο δαπανηρή, καθώς οι ανέσεις στις μικρότερες πόλεις τείνουν να είναι σημαντικά χειρότερες από ό, τι στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με την έκθεση Khabarhub. Ορισμένα μέρη των κινεζικών πόλεων πρώτης βαθμίδας αισθάνονται πιο εύπορα από ό, τι ακόμα και η Νέα Υόρκη ή το Τόκιο. Δεν είναι περίεργο ότι η πλειοψηφία των αποφοίτων κολλεγίων αποφεύγουν τη μετάβαση σε αυτές τις πιο “προσιτές” περιοχές. Αντ ‘ αυτού, οι απόφοιτοι εξαρτώνται από τους γονείς τους για να βοηθήσουν στην κάλυψη βασικών δαπανών.

Το 2014, μια εθνική έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου το 30% των κινέζων αποφοίτων κολλεγίων συνέχισαν να ζουν με τους γονείς τους, σύμφωνα με την έκθεση ειδήσεων. Ενώ ορισμένοι νέοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περάσουν χωρίς την υποστήριξη των γονιών τους και άλλοι επιλέγουν να μην εργαστούν, καθώς οι γονείς τους μπορούν να αντέξουν οικονομικά να τους υποστηρίξουν.

Η Κίνα δεν χρειάζεται μόνο περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά και υψηλόμισθες θέσεις εργασίας, ανέφερε η έκθεση του Khabarhub. Η κινεζική οικονομία απαιτεί επειγόντως νέες ομάδες εργαζομένων υψηλής παραγωγικότητας για να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός ταχέως αυξανόμενου ηλικιωμένου πληθυσμού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube