Weather Icon

Στα πρόθυρα πλήρους καταστροφής τα αρμενικά χριστιανικά μνημεία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Στα πρόθυρα πλήρους καταστροφής τα αρμενικά χριστιανικά μνημεία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Αρμενία έχει εδώ και καιρό απευθύνει έκκληση στην UNESCO να στείλει διερευνητική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις γύρω περιοχές προκειμένου να υποστηρίξει τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής,

Ο Μχερ Μαργκαριάν, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Αρμενίας στον ΟΗΕ, έδωσε ομιλία στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θέματος της ημερήσιας διάταξης «Πολιτισμός της Ειρήνης».

Όπως ενημερώνει το «Armenpress», επικαλούμενο τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Αρμενίας στον ΟΗΕ, ο Αρμένιος πρέσβης Μαργκαριάν αναφέρθηκε στους κινδύνους εκδηλώσεων μισαλλοδοξίας και ρητορικής μίσους. Χαιρετίζοντας τη Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης του ΟΗΕ κατά της ρητορικής μίσους από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κάλεσε το Γραφείο του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Προστασία της Γενοκτονίας να προσδιορίσει με σαφήνεια τις αυξανόμενες εκδηλώσεις ρητορικής μίσους, που αποτελούν τους κινδύνους της διάπραξης εγκλημάτων.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Μαργκαριάν αναφέρθηκε στον βασικό ρόλο του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) στην προώθηση του πολιτισμού της ειρήνης και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Αρμενίας σημείωσε ότι τα αρμενικά χριστιανικά μνημεία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ βρίσκονται στα πρόθυρα πλήρους καταστροφής, αναφέροντας επίσης την καταστροφή της αρμενικής κληρονομιάς στο Ναχιτσεβάν από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πρέσβης Μαργκαριάν τόνισε ότι η Αρμενία έχει εδώ και καιρό απευθύνει έκκληση στην UNESCO να στείλει διερευνητική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις γύρω περιοχές προκειμένου να υποστηρίξει τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, αλλά οι προσπάθειες διεθνών οργανισμών για μια σοβαρή διερευνητική αποστολή επί τόπου παρεμποδίζονται συνεχώς από το Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube