Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτοκτονική πολιτική! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτοκτονική πολιτική! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Τί έκανε η κυβέρνηση για να βάλει στη θέση του το τουρκικό προξενείο; Οι τρεις πυλώνες της τουρκικές εξωτερικής πολιτικής. Να εστιάσουμε την προσοχή μας στα κράτη-λαθροδιακινητές


Το θέμα της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στη Θράκη:

Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν τα έγγραφα της υπηρεσίας πληροφοριών. Λάθος να μπαίνει στην προεκλογική περίοδο το θέμα της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.

Τί έκανε η κυβέρνηση για να βάλει στη θέση του το τουρκικό προξενείο; Η κυβέρνηση έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Έπρεπε να κληθεί ο Τούρκος πρέσβης από την κυβέρνηση και ο Τούρκος πρόξενος από τον περιφερειάρχη και να του τραβήξει το αφτί. Και να κοπούν μαχαίρι αυτές οι παρεμβάσεις.

Είναι λάθος αυτό που είπε ο Μητσοτάκης για Ερντογάν. Να περιμένουμε από την Τουρκία να βάλει τάξη στα του οίκου μας.
Μετά το 1952 αφήσαμε το τουρκικό προξενείο να παίξει μπάλα. Το ελληνικό κράτος έβαλε τους Πομάκους να μαθαίνουν τούρκικα. Εμείς τους εκτουρκίσαμε. Όλο αυτό το διάστημα έκλεισε τα μάτια στην εξουδετέρωση της Ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη που εκεί ήταν εθνική. Αυτήν την αυτοκτονική πολιτική δεν μπορεί να την εξηγήσει κανείς.

Σοβαρό πολιτικό ζήτημα είναι η παρουσία βουλευτών που δεν αποδέχονται τη συνθήκη της Λωζάνης. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το λύσει πριν τις εκλογές. Να τους πάρει ο Τσίπρας και να πούνε «μένουμε πιστοί στη συνθήκη της Λωζάνης».

Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να προσαρμόσουν το λόγο τους. Με τις δηλώσεις τους κάποιοι ρίχνουν μύλο στην τουρκική προκλητικότητα.

Τι σημαίνει τουρκικός αιώνας:

Μία Τουρκία με ανεξάρτηση εξωτερική πολιτική που θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Παντουρκισμός, δηλαδή να ενώσει τα τουρκικά κράτη. Σε πρώτη φάση θα ενωθούν το Ψευδοκράτος και το Αζερμπαϊτζάν. Πανισλαμισμός: Θα διεκδικήσει η Τουρκία ηγετική θέση στον ισλαμικό κόσμο με ανασύσταση του χαλιφάτου. Έχει την ισλαμική αλληλεγγύη από τα ισλαμικά κράτη. Νεοθωμανισμός: Η πολιτική να καταστήσει βιλαέτια της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας το Ιράκ, τη Συρία τη Λιβύη, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Πύλος – Μεταναστευτικό:

Στο Πακιστάν κατηγορούν τους λαθροδιακινητές. Στην Ελλάδα κατηγορούμε τους εαυτούς μας. Να εστιάσουμε την προσοχή μας στα κράτη-λαθροδιακινητές. Να βρεθούν ριζικές λύσεις με ανάπτυξη των χωρών από τους οποίους προέρχονται οι μετανάστες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube