Weather Icon
Κίνα , Σαουδική Αραβία 12 Ιουνίου 2023

Σαουδική Αραβία: Συμφωνία μαμούθ 5,6 δισ. δολαρίων με την κινεζική Human Horizons

Σαουδική Αραβία: Συμφωνία μαμούθ 5,6 δισ. δολαρίων με την κινεζική Human Horizons

Η συμφωνία αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Συμφωνία με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Human Horizons, ύψους 5,6 δισ. δολαρίων υπέγραψε το Υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η συμφωνία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αφορά στην ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση οχημάτων.

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των επενδύσεων άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε την πρώτη ημέρα της αραβο-κινεζικής επιχειρηματικής διάσκεψης στο Ριάντ την Κυριακή.

Ενώ η σχέση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, και της Κίνας παραμένει αγκυρωμένη στους ενεργειακούς δεσμούς, υπήρξε μια ώθηση για τόνωση των επενδύσεων σε μη πετρελαϊκούς τομείς.

Μέρος του σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας είναι η ανάπτυξη μιας εγχώριας βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η Human Horizons κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα με την επωνυμία HiPhi στην Κίνα.

Η Human Horizons ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα λανσάρει την premium μάρκα HiPhi της σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές φέτος, καθώς θέλει να επεκταθεί στο εξωτερικό.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube