REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία 27 Ιουνίου 2023

Ρωσικά αεροπορικά γυμνάσια πάνω από τη Βαλτική

Ρωσικά αεροπορικά γυμνάσια πάνω από τη Βαλτική

Φωτ.: Facebook

Ασκήσεις του ρωσικού στόλου και στη Θάλασσα των Φιλιππίνων

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίς την Τρίτη ότι διεξάγει ασκήσεις τακτικής μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, με κύριο στόχο να δοκιμάσει την ετοιμότητα για την εκτέλεση επιχειρήσεων μάχης και ειδικών καθηκόντων.

«Τα πληρώματα των Su-27 (μαχητικά αεροσκάφη) του στόλου της Βαλτικής πυροβόλησαν από αερομεταφερόμενα όπλα εναντίον πυραύλων κρουζ», ανέφερε το υπουργείο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Ο κύριος στόχος της άσκησης είναι να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του πληρώματος πτήσης να εκτελέσει μάχες και ειδικές εργασίες όπως προβλέπεται».

Το υπουργείο ανέφερε ότι εκτός από τη βελτίωση των δεξιοτήτων, τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών βρίσκονται σε «αγωνιστική υπηρεσία όλο το εικοσιτετράωρο» φρουρώντας τον εναέριο χώρο του ρωσικού θυλάκου του Καλίνινγκραντ.

Την ίδια ώρα οι κορβέτες του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού Gromky και Perfect εισήλθαν στο νότιο τμήμα της Θάλασσας των Φιλιππίνων για να εκτελέσουν εργασίες ως μέρος μιας θαλάσσιας διόδου μεγάλης εμβέλειας, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Στόλου του Ειρηνικού.

Kατά τη διάρκεια της μετάβασης, τα πληρώματα των πλοίων πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με στοιχεία προσομοιωμένης ναυμαχίας για να αποκρούσουν επίθεση πυραύλων από προσομοιωμένο εχθρό από τη θάλασσα. 

Πηγή: Reuters, Interfax, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube