REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 5 Ιουνίου 2023

Ρωσία: Πυρκαγιά από επιδρομή drone σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Πυρκαγιά από επιδρομή drone σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Μπέλγκοροντ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Μπελγκορόντ

Πυρκαγιά ξέσπασε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, η οποία αποδίδεται σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

«Μία από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ερρίφθη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος», αναφέρει ο περιφερειάρχης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στο Telegram. «Δεν υπάρχουν θύματα», υπογραμμίζει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ουκρανική ομάδα σαμποτέρ»

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ δήλωσε, χθες Κυριακή, πως μάχες με μια «ουκρανική ομάδα σαμποτέρ» σημειώθηκαν στην πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και πρόσθεσε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με την ομάδα των φιλοουκρανών Ρώσων μαχητών, που έχει αιχμαλωτίσει δύο Ρώσους στρατιώτες.

Νωρίτερα, αυτοί οι φιλοουκρανοί Ρώσοι μαχητές, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, είχαν ανακοινώσει πως έχουν αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες και πως προσφέρονται να τους ανταλλάξουν με μια συνάντηση με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Η Λεγεώνα Ελευθερία της Ρωσίας και το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες πως δίνουν μάχες στην περιοχή, ενώ το Reuters μετέδωσε πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητες πηγές.

in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube