REAL TIME |

Weather Icon

Πρώτο Βραβείο για τα ελληνικά σχολεία Απ. Ανδρέα Μπέρμιγχαμ & Weston Super-Mare

Πρώτο Βραβείο για τα ελληνικά σχολεία Απ. Ανδρέα Μπέρμιγχαμ & Weston Super-Mare

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος κάθε χρόνο συνδιοργανώνουν τον μαθητικό Διαγωνισμό: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικώνσχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

«Της Ρήγαινας η ευχή…» είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης των Ελληνικών Παροικιακών Σχολείων Απ. Ανδρέα στο Birmingham και του ΕΠΣ Weston-SuperMare, του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μάρωνα στην Κύπρο, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης στην Ελλάδα και του Ελληνικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο πλαίσιο του παραπάνω διαγωνισμού.

Στα πέντε αυτοτελή κεφάλαια του διηγήματος, καθένα από τα πέντε σχολεία της σύμπραξης ζωντανεύει μία από τις πέντε αισθήσεις, που μαζί με τον μύθο της Ρήγαινας δίνει πνοή στις ευχές και τις ελπίδες των παιδιών και των εκπαιδευτικών για την επανένωση της πατρίδας μας…

Η σκληρή δουλειά των παιδιών και εκπαιδευτικών είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του 1ου βραβείου! Κεντρική ιδέα της δημιουργίας αποτέλεσε η διάθεση ανάδειξης των στοιχείων της Ιστορίας και γλώσσας και της κουλτούρας του ελληνισμού στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στην Ομογένεια.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Ελευθερία” Λονδίνου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube