Προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει τον γιο του να μην κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Όμως ο 25χρονος Σεχριάρ Σουλτάν ήταν αποφασισμένος να πάει.

Τώρα, ο Σαχίντ Μεχμούντ, ένας συνταξιούχος πακιστανός δημόσιος υπάλληλος, φοβάται ότι ο γιος του ήταν μεταξύ εκείνων που χάθηκαν στο ναυάγιο της Πύλου. Η οικογένεια προσευχόταν να ανασυρθεί ζωντανός, αλλά από το βράδυ της Παρασκευής έχουν αρχίσει να χάνει τις ελπίδες της.

Ο 60χρονος πατέρας, είπε ότι ένας τοπικός διακινητής ζήτησε 2,2 εκατομμύρια πακιστανικές ρουπίες (7.653 δολάρια) για το ταξίδι του γιου του, με την υπόσχεση ότι θα έβγαζε καλά λεφτά στην Ευρώπη.

“Προσπάθησα να τον σταματήσω- του είπα να ξεχάσει το όλο θέμα. Αλλά  του είχαν κάνει  πλύση εγκεφάλου, λέγοντάς του: “Θα είσαι στο δρόμο μόνο για δύο με τρεις ημέρες. Ο γιος μου ήταν ευκολόπιστος, οπότε πήγε μαζί τους» διηγείται στο Reuters, ενώ δεν κατονόμασε τον πράκτορα.

Η οικονομία του Πακιστάν υποφέρει από πληθωρισμό ρεκόρ και οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες πέρυσι.

Ο Μεχμούντ ανέφερε ότι ο γιος του δεν είχε κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο, ούτε ταυτότητα ή διαβατήριο, αλλά οι διοργανωτές τον μετέφεραν αεροπορικώς στο Ντουμπάι, όπου έμεινε για δύο ημέρες και στην συνέχεια για έξι ημέρες στην Αίγυπτο, από όπου επιβισβάστηκς σε αεροπλάνο για τη Λιβύη, το οποίο ήταν τόσο γεμάτο που οι άνθρωποι κάθονταν στο πάτωμα.

Τέσσερις μήνες στην Τρίπολη

Ο Σουλτάν πέρασε περίπου τέσσερις μήνες στην Τρίπολη πριν μπει στο αλιευτικό ζώντας σε άθλιες συνθήκες, όπως είπε ο πατέρας του, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τον πράκτορα να στείλει τον γιο του πίσω, όταν έμαθε για τις συνθήκες στη Λιβύη, αλλά δεν έγινε τίποτα.

Την τελευταία φορά που είχε νέα του γιού του ήταν λίγο πριν αυτός επιβιβαστεί σε πλοίο το οποίο, όπως πιστεύει, είναι αυτό που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.

«Μου έστειλε ένα (γραπτό) μήνυμα που έλεγε ότι βρισκόταν σε ένα καράβι βάρκα μαζί με περίπου 400- 500 άτομα, ενώ υπολόγιζε ότι θα ταξίδευε για περίπου πέντε ή έξι ημέρες”, θυμάται ο 60χρονος.

Την Παρασκευή, η οικογένεια επιβεβαίωσε ότι ένας φίλος του Σουλτάν ήταν μεταξύ των νεκρών, δήλωσε ο ξάδελφος του νεαρού, Αντνάν Ιφτίχαρ.

naftemporiki.gr