Weather Icon

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος, Πωλ Ρόμερ, αποθέωσε τον Ναρέντρα Μόντι

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος, Πωλ Ρόμερ, αποθέωσε τον Ναρέντρα Μόντι

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Πωλ Ρομερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Narendra Modi στη Νέα Υόρκη την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, επαίνεσε το μοντέλο της Ινδίας, λέγοντας ότι η χώρα μπορεί “πραγματικά να δείξει στον κόσμο πώς να το κάνει σωστά.”

Ο πρωθυπουργός Μόντι και ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας συζήτησαν την ψηφιακή πορεία της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης του Aadhar (σ.σ.μεγαλύτερο σύστημα βιομετρικών ταυτοτήτων στον κόσμο) και λύσεων αιχμής όπως το DigiLocker κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. Συζήτησαν επίσης διάφορες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ινδία για την αστική ανάπτυξη,. Ο Ινδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι” εκτεταμένες συνομιλίες ” τους επικεντρώθηκαν στην εκμετάλλευση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της ζωής και στις συζητήσεις που εμπλέκονται για το πώς να καταστούν οι πόλεις πιο βιώσιμες και φιλικές προς τους ανθρώπους.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος είπε, ” Ήταν μια μεγάλη συνάντηση. Μιλήσαμε για τη σημασία της επιτυχημένης αστικής ανάπτυξης. Κατανοεί πολύ καλά αυτά τα θέματα. Ο Πρωθυπουργός το διατύπωσε πολύ καλά ότι η αστικοποίηση δεν αποτελεί πρόβλημα. Είναι μια ευκαιρία. Το εκλαμβάνω ως σύνθημα. Η Ινδία μπορεί να δείξει το δρόμο προς τον κόσμο στο μέτωπο ελέγχου ταυτότητας με προγράμματα όπως το Aadhaar”.

Ο πρωθυπουργός Μόντι έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της τετραήμερης ιστορικής επίσκεψής του την Τρίτη 20 Ιουνίου και συναντήθηκε με μία πληθώρα ηγετών από διάφορα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τέσλα, Έλον Μασκ

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμερ, αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που συναντήθηκε με τον Μόντι το 2013. Εκείνη την εποχή, συζήτησαν για τη σημασία των επιτυχημένων αστικών εξελίξεων και για τα πράγματα που πρέπει πραγματικά να κάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει στην αστική ανάπτυξη.

“Έτσι, για μένα, μια καλή μέρα είναι όταν έμαθα κάτι και έμαθα πολλά για το τι κάνει η Ινδία σε αυτό το ζήτημα της εξακρίβωσης της ταυτότητας”, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος και επιχειρηματίας πολιτικής.

Ο Ρόμερ είπε, ” είναι πραγματικά συναρπαστικό επειδή η κυβέρνηση πρέπει να εμπλακεί όπως είναι, αλλά έχουν αυτήν την βασική επιτυχία ε το σύστημα Aadhar που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν πράγματα που οι περισσότερες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να κάνουν.”

“Νομίζω ότι η Ινδία θα μπορούσε πραγματικά να δείξει στον κόσμο πώς να το κάνει σωστά”, πρόσθεσε ο Ρόμερ.

Το 2018, ο Ρόμερ κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών για τη συμβολή του στην κατανόηση της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης και της σχέσης της με την τεχνολογική καινοτομία.

Το έργο του έριξε φως στους τρόπους με τους οποίους οι τεχνολογικές εξελίξεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης δημιουργούνται στις ανθρώπινες οικονομικές δραστηριότητες και έδειξαν ότι η επίμονη ανάπτυξη απαιτεί κρατική παρέμβαση με τη μορφή επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη και προσεκτικά σχεδιασμένους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΠΗΓΗ: The Statesman

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube