Weather Icon
Αυστραλία , ΗΠΑ , Ιαπωνία , Ινδία 8 Ιουνίου 2023

Ο Λευκός Οίκος επαινεί τη “ζωντανή δημοκρατία” της Ινδίας πριν την επίσκεψη Μόντι στις ΗΠΑ! “Πηγαίνετε στο Νέο Δελχί να το διαπιστώσετε μόνοι σας” είπε ο Τζον Κίρμπι

Ο Λευκός Οίκος επαινεί τη “ζωντανή δημοκρατία” της Ινδίας πριν την επίσκεψη Μόντι στις ΗΠΑ! “Πηγαίνετε στο Νέο Δελχί να το διαπιστώσετε μόνοι σας” είπε ο Τζον Κίρμπι

Ο Κίρμπι είπε ότι η Ινδία είναι ισχυρός εταίρος με τις ΗΠΑ σε πολλά επίπεδα, βασικός φίλος και εταίρος σε σχέση με την ασφάλεια Ινδο-Ειρηνικού. 

»Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι για τους οποίους η Ινδία έχει σίγουρα σημασία, όχι μόνο διμερώς μεταξύ των δύο εθνών μας, αλλά πολυμερώς σε πάρα πολλά επίπεδα.

»Ο πρόεδρος ανυπομονεί να έχει τον πρωθυπουργό Μόντι εδώ να μιλήσουμε για όλα αυτά τα ζητήματα και να προωθήσουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη συνεργασία και αυτή τη φιλία

Η Ινδία είναι μια ζωντανή δημοκρατία και οποιοσδήποτε τυχαίνει να πάει στο Νέο Δελχί μπορεί να το δει μόνος του, δήλωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, απορρίπτοντας τις ανησυχίες για την υγεία της δημοκρατίας στην Ινδία.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στις ΗΠΑ αργότερα αυτό το μήνα (σ.σ. στις 22 Ιουνίου).

“Η Ινδία είναι μια ζωντανή δημοκρατία. Όποιος, ξέρετε, πηγαίνει στο Νέο Δελχί μπορεί να το δει μόνος του. Και σίγουρα, θα περίμενα ότι η δύναμη και η υγεία των δημοκρατικών θεσμών θα είναι μέρος της συζήτησης”, ανέφερε ο Τζον Κίρμπι, Συντονιστής για Στρατηγικές Επικοινωνίες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

“Κοιτάξτε, δεν αποφεύγουμε ποτέ. Και μπορείτε να το κάνετε αυτό με φίλους. Υποτίθεται ότι το κάνετε αυτό με φίλους. Δεν διστάζετε ποτέ να εκφράσετε ανησυχίες που μπορεί να έχουμε με οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτή η (Κρατική) επίσκεψη είναι πραγματικά για την προώθηση αυτού που είναι τώρα και αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι μια βαθύτερη, ισχυρότερη συνεργασία και φιλία στο μέλλον», είπε ο Κίρμπι απαντώντας σε ερώτηση.

Ο Κίρμπι είπε ότι η Ινδία είναι ισχυρός εταίρος με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολλά επίπεδα.

“Είδατε ότι στο Shangri-La ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε κάποια πρόσθετη αμυντική συνεργασία τώρα που θα συνεχίσουμε με την Ινδία. Φυσικά, υπάρχει τρομερό οικονομικό εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Ινδία είναι ένα μέλος του Pacific Quad (Ινδία, Ιαπωνία, Αυστραλία, ΗΠΑ) και βασικός φίλος και εταίρος σε σχέση με την ασφάλεια Ινδο-Ειρηνικού», είπε.

“Θα μπορούσα να συνεχίσω και να λέω πολλά. Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι για τους οποίους η Ινδία έχει σίγουρα σημασία, όχι μόνο διμερώς μεταξύ των δύο εθνών μας, αλλά πολυμερώς σε πάρα πολλά επίπεδα. Και ο πρόεδρος ανυπομονεί να έχει τον πρωθυπουργό Μόντι εδώ να μιλήσουμε για όλα αυτά τα ζητήματα και να προωθήσουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη συνεργασία και αυτή τη φιλία», είπε ο Κίρμπι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube