Weather Icon
Ρωσία 24 Ιουνίου 2023

Ο Χοντορκόφσκι καλεί να προσφερθεί “βοήθεια” στον Πριγκόζιν για να ανατρέψει το καθεστώς του Πούτιν

Ο Χοντορκόφσκι καλεί να προσφερθεί “βοήθεια” στον Πριγκόζιν για να ανατρέψει το καθεστώς του Πούτιν

“Η εξέγερση του Πριγκόζιν αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τη φήμη του Πούτιν”

Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος εξόριστος επιχειρηματίας Μιχαήλ Χοντορκόφσκι κάλεσε σήμερα να προσφερθεί βοήθεια στον επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος στασίασε χθες εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ιεραρχίας, προκειμένου να πολεμήσει το καθεστώς του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Ναι, ακόμη και τον διάβολο πρέπει να βοηθήσουμε εάν αποφασίσει να εναντιωθεί σε αυτό το καθεστώς! (…) Αν αυτός ο γκάγκστερ (ο κ. Πριγκόζιν) θέλει να επιτεθεί στον άλλον (τον κ. Πούτιν), δεν είναι ώρα να μορφάσουμε, πρέπει να βοηθήσουμε”, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο κ. Χοντορκόφσκι.

Αναλυτικά ο Χοντορκόφσκι ανέφερε:

Η εξέγερση του Πριγκόζιν, αν και ημιτελής και απροετοίμαστη, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τη φήμη του Πούτιν.

Τα τρολ του Κρεμλίνου διατυμπανίζουν ότι αύριο όλα θα είναι εντάξει.  Δυστυχώς γι’ αυτούς – δεν θα είναι έτσι! 

Ακόμα και αν αποδειχθεί ότι στην πραγματικότητα οι μαχητές του Πριγκόζιν δεν εγκατέλειψαν τον τόπο ανάπτυξής τους (αν και σίγουρα το έκαναν), οι προτροπές των στρατιωτικών ηγετών, οι ποινικές έρευνες εναντίον του Πριγκόζιν (τι άλλο μπορεί να κάνει η μαφία του Πούτιν) και η δειλή σιωπή του Κρεμλίνου (λες και “ο Πούτιν ξέρει” – ο γαμ@@@ ηγέτης) μιλούν από μόνα τους – ο καλύτερα εκπαιδευμένος ένοπλος σχηματισμός είναι εκτός ελέγχου (κάτι που όλοι περιμέναμε). 

Οι κλέφτες του Κρεμλίνου έχουν αρρωστήσει ακόμα και τους κακοποιούς.

Και το πιο σημαντικό είναι η ομιλία του Πριγκόζιν, όπου επανέλαβε λέξη προς λέξη αυτό που εμείς – η αντιπολεμική αντιπολίτευση – λέμε από την αρχή του πολέμου: ο σκοπός του πολέμου είναι ψευδής, ο επίσημος λόγος του πολέμου (προετοιμασία του ΝΑΤΟ για επίθεση κατά της Ρωσίας) είναι ανοησία, στην οποία δεν πιστεύει κανείς. Ο στρατός έχει καταστραφεί από τα χέρια των κλεφτών του Πούτιν, δεν μπορεί να νικήσει την Ουκρανία (ευτυχώς). Ο πραγματικός εχθρός δεν βρίσκεται στο Κίεβο, αλλά στη Μόσχα.

Και αυτό το λέει ο πιο πιστός οπισθοφύλακας του Πούτιν στο ακροατήριό ΤΟΥ.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα για να βοηθήσουμε τη χώρα μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να ακούσει τον Πριγκόζιν, όσο έει την αλήθεια (ωω φρίκη, τι λέω!).

Και αν πάει στη Μόσχα, να βοηθήσουμε με βενζίνη και πετρέλαιο, να πείσουμε αυτούς που θα σταλούν να τον σταματήσουν ότι τώρα έχουμε έναν κοινό εχθρό.
Να πείσετε με λόγια και πράξεις!
Καλή τύχη!

Υ.Γ. Θ απουν “πώς μπορείς να βοηθήσεις έναν εγκληματία!”, “είναι εμφύλιος πόλεμος!”. Ναι, ακόμα και τον διάβολο να βοηθήσεις, αν αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια σε αυτό το καθεστώς! Να βοηθήσω γιατί δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα από την διεξαγωγή επιθετικού πολέμου. Αν ένας εγκληματίας είναι πρόθυμος να εμποδίσει έναν άλλο – δεν είναι η ώρα να μορφάσουμε τα μούτρα μας – πρέπει να βοηθήσουμε τώρα, και μετά, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε και με αυτόν… Και ναι, αυτό είναι μόνο η αρχή…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube