Weather Icon

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Με το μυαλό στην Πύλο, όπου δρουν και διεφθαρμένες ΜΚΟ, αλλά και στην Ουάσιγκτον όπου δραστηριοποιείται η χώρα του Αττίλα

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Με το μυαλό στην Πύλο, όπου δρουν και διεφθαρμένες ΜΚΟ, αλλά και στην Ουάσιγκτον όπου δραστηριοποιείται η χώρα του Αττίλα

Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι πήραν τα “όπλα” τους…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Είδα αρκετό υλικό από τη δράση των μελών των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Πύλο, και αναρωτήθηκα: Τι στο καλό κάνουν οι ελληνικές αρχές, και ποιους φοβούνται για να τους αφήνουν να δρουν ανεξέλεγκτα;

Βέβαια, το βασικό ερώτημα είναι άλλο: Πως ήξεραν και βρέθηκαν στην Πύλο πριν ακόμα φτάσουν το Λιμενικό και τα μέλη των σωστικών συνεργείων. Και γιατί τους επέτρεψαν να βρίσκονται στο χώρο όπου ξεκουράζονταν διασωθέντες; Να περιμένουμε κατασκευασμένα βίντεο, όπως αυτά της “νεκρής Μαρίας”, που θα ενοχοποιούν την Ελλάδα; Για όλα είναι ικανοί…

Άκουσα και για μία καταγγελία ότι μέλη ΜΚΟ έβαλαν σε πολιτικό αυτοκίνητο ένα διασωθέντα – για να τον πάνε που άραγε;

Πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. Οι άνθρωποι που θέτουν σε αυτή την τεράστια ταλαιπωρία τους άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες, που ενίοτε καταλήγουν πνιγμένοι στο βυθό της θάλασσας, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη …στεριά, με τους ανθρώπους που θα αναλάβουν τα υπόλοιπα και προφανώς έναντι αμοιβής.

Όπως έγραφα και χθες, οι περισσότερες ΜΚΟ είναι μάστιγα για τις χώρες που δρουν. Στην περίπτωση της Ελλάδας, και ειδικά στο Αιγαίο, είχαν καταφέρει να είναι κράτος εν κράτει, να λειτουργούν σαν κράτος μέσα στο ελληνικό κράτος. Να απειλούν, να εκβιάζουν και να γεμίσουν την Ελλάδα ΚΑΙ με μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Αρκετοί πέρασαν από τη χώρα μας και συνελήφθησαν σε ευρωπαϊκές πόλεις.

  • Στην αρχή της μεταναστευτικής κρίσης και επειδή οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ τα είχαν κάνει …σαλάτα, φτάσαμε στο σημείο να είναι η Ελλάδα όμηρος της Τουρκίας, η οποία έστελνε επιλεκτικά πρόσφυγες και μετανάστες. Αναμειγνύοντας με αυτούς και πολύ επικίνδυνους ανθρώπους.

Είχε φτάσει κάποια στιγμή που αναρωτηθήκαμε μεγαλοφώνως για την πολιτική «ανοικτών θυρών» καθώς με συντηρητικούς υπολογισμούς, για κάποια δεδομένη στιγμή, η Ελλάδα είχε στο έδαφος χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες: το 20% του πληθυσμού της ήταν ξένοι πολίτες.

Υπάρχουν βεβαίως και οι άνθρωποι που περνούν στεριές και θάλασσες για να σωθούν από συγκρούσεις, εμφυλίους, φτώχεια, πείνα. Είναι αυτούς που βάζουν μπροστά για να επιτύχουν τους σκοπούς τους οι αυταρχικοί ηγέτες, όπως ο Ερντογάν, οι διακινητές και όσες ΜΚΟ είναι διεφθαρμένες.

Με αυτούς πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά ο νέος Πρωθυπουργός, όποιος και αν είναι.

Στο μεταξύ, οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ πυροβόλησαν πάλι τα …πόδια τους. Ο γνωστός κ. Παπαδημούλης άφησε τη γλώσσα του να πάει περίπατο και προκάλεσε ζημία στο κόμμα. Ο Αλέξης ο Τσίπρας, προφανώς ακολούθησε το αφήγημά του αιώνιου ευρωβουλευτή και έχασε τη μπάλα.

Διότι το θέμα είναι οι νεκροί, που τους έπνιξαν οι διακινητές και οι συνεργάτες τους στη στεριά. Και όχι το ελληνικό Λιμενικό και οι ελληνικές αρχές, που όπως λέει η Frontex, σίγουρα έπραξαν το καθήκον τους, και σίγουρα δεν φταίνε για τη βύθιση του σαπιοκάραβου.

Οι διακινητές είχαν υποσχεθεί να οδηγήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ιταλία, όχι στην Ελλάδα. Και γι’αυτό δεν δέχθηκαν την ελληνική βοήθεια. Σταματήστε να πολεμάτε την Πατρίδα, διότι θα φτάσετε στο 15%…

* * * *

Σε ότι αφορά το θέμα της αγοράς των 40 αμερικανικών μαχητικών F-16, και των 80 που θα εκσυγχρονιστούν, όντως διεξάγεται ένα άθλιο παζάρι μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα λέγαμε και τις προάλλες. Άλλωστε δεν το έχει κρύψει η αμερικανική πλευρά. Έκανε αναφορά ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τη συνομιλία του με τον Ερντογάν, που την είχε …φρέσκια στο μυαλό του, μίλησε για συναλλαγή: Να εγκρίνει ο Ερντογάν την ένταξη της Σουηδίας και ο Λευκός Οίκος να του παραδώσει τα F-16. Αποφασίζουμε και διατάζουμε ο Δημοκρατικός Πρόεδρος…

Επειδή σε τούτη τη στήλη δεν «στρογγυλεύουμε» τα πράγματα: Πιστεύω ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κατάφερε να ξεκινήσει αυτό το παζάρι και θεωρώ ότι το έφερε στα μέτρα του. Λέει ξεκάθαρα στους Αμερικανούς ότι θα άρει το βέτο του για την ένταξη της Σουηδίας εάν του δώσουν τα F-16 και αν δεχθούν τον εκσυγχρονισμό άλλων 80. Και το τραγικό είναι ότι οι Αμερικανοί γραφειοκράτες το σκέφτονται.

Αυτός ο υποτιθέμενος συμβιβασμός που προτείνει ο Ερντογάν είναι από την αρχή μέχρι το τέλος λάθος για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα είναι ξεκάθαρος εκβιασμός. Έχει αποφασίσει, λοιπόν, να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας, αλλά θέλει να την ανταλλάξει με τα μαχητικά. Μα τόσο βλάκες θεωρεί τους Αμερικανούς νομοθέτες;

  • Έχει υποχρέωση ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ να μην εξυπηρετεί πολιτικές που βοηθούν τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλά, βασικά αυτό κάνει. Στηρίζει την πολιτική του Πούτιν και διχάζει το ΝΑΤΟ.

Από το Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν γίνει τηλεφωνήματα σε βουλευτές και γερουσιαστές που αντιτίθενται. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αλλαγή θέσεων από τους Αμερικανούς νομοθέτες που αντιτίθενται στον Ερντογάν.

Επίσης να επαναλάβω ότι ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμα, πιστεύουμε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί, εκτός εάν οι Αμερικανοί αντιδράσουν στον εκβιασμό, δηλαδή έγκριση της ένταξης της Σουηδίας μόνο αν λάβει τα F-16.

Στις πιέσεις συμμετέχουν ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Αν και ο τελευταίος έχει πει στον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί μαζί του για τα μάτια του Ερντογάν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εμφανίστηκαν τα πρώτα ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ κείμενα για την …τεράστια σημασία της Τουρκίας, η οποία δήθεν πρέπει να λάβει ότι ζητά για να παραμείνει στο δυτικό “μαντρί”… Μη και τη χάσει, όπως προειδοποιούν, η Δύση και την κερδίσει η Τουρκία. Ένας εκ των θιασωτών της Τουρκίας είναι και πρώην πρέσβης πανέθαμα τον!!! 

 

Με το μυαλό στην Πύλο, όπου δρουν και διεφθαρμένες ΜΚΟ, αλλά και στην Ουάσιγκτον όπου δραστηριοποιείται η χώρα του Αττίλα: Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι πήραν τα “όπλα” τους… (video)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube