REAL TIME |

Weather Icon

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Η μεγάλη μάχη Μενέντεζ-Μπάιντεν! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει να «δωρίσει» τα μαχητικά F-16 στον αντι-Αμερικανό Ερντογάν

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Η μεγάλη μάχη Μενέντεζ-Μπάιντεν! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει να «δωρίσει» τα μαχητικά F-16 στον αντι-Αμερικανό Ερντογάν

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Νέα Υόρκη

Πόσοι έδωσαν την παραμικρή σημασία στην είδηση της γερμανικής εφημερίδας Welt, η οποία υποστήριξε ότι θα τιναχθεί στον αέρα η όποια συμφωνία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας και τα F-16…

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ουάσιγκτον, Stefanie Bolzen προχωρούσε και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι αυτός που θα τινάξει τη συμφωνία στον αέρα είναι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Βεβαίως, η Γερμανίδα δημοσιογράφος αδικεί τον γερουσιαστή. Για πολλούς λόγους, με πιο σημαντικό ότι έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του εδώ και χρόνια, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και στην ανάγκη σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και στον τερματισμό των απειλών εναντίον των γειτόνων της Τουρκίας.

  • Άρα ο τρόπος που παρουσιάζεται είναι εντελώς λάθος. Η Γερμανίδα δημοσιογράφος υπονοεί ότι θα χαθεί η μεγάλη ευκαιρία(!!!) της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, επειδή ο γερουσιαστής Μενέντεζ αρνείται να δεχθεί τη συμφωνία του προέδρου Μπάιντεν με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας.

Και ποια είναι αυτή η συμφωνία; Μα την αποκάλυψε ο ίδιος ο Αμερικανός Πλανητάρχης. Να συναινέσει ο Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας, και ο Λευκός Οίκος να πωλήσει στην Τουρκία τα 40 F-16 που ζητά, και να επιτρέψει την αναβάθμιση άλλων 80. Πρώτα απ’ όλα είναι μία κάκιστη συμφωνία.

Δεύτερον, ο εκβιαστής είναι ο Ερντογάν, όχι ο κ. Μενέντεζ. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι αυτός που σταματά τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, είναι αυτός που κάνει το ανήθικο «μπούλιγκ» εναντίον της Συμμαχίας και της ίδιας της Αμερικής.

Ο Ερντογάν, εκβιάζει επίσης και τον φιλέλληνα γερουσιαστή θέλοντας να δείξει ότι ο ίδιος λέει το ναι στη Σουηδία, αλλά ο κ. Μενέντεζ μπλοκάρει τη σουηδική ένταξη αρνούμενος να άρει το βέτο του στην πώληση των F-16.

Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα και αυτοί που γνωρίζουν αναμένουν ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα τηλεφωνήσει στον κ. Μενέντεζ και θα τον πιέσει να αλλάξει στάση. Αυτοί που γνωρίζουν πιστεύουν επίσης ότι ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, θα κάνει και άλλες μαλαγανιές για να επιβραβεύσει τον Ερντογάν.

  • Γι’ αυτό, η Ομογένεια πρέπει να τεθεί άμεσα σε συναγερμό διότι οι δυνάμεις του Κογκρέσου που εναντιώνονται στην Τουρκία, θα δεχθούν μεγάλες πιέσεις, μπορεί να γίνουν και θύματα ανάρμοστου εκβιαστικού παιγνιδιού.

Προφανώς, ο κ. Μπάιντεν, που συχνά-πυκνά αφήνει τη γλώσσα του και πάει περίπατο, είναι έτοιμος να συμφωνήσει με τον Ερντογάν, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, που συμφωνήθηκε όταν τον κάλεσε για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του, την περασμένη Δευτέρα.

Υποθέτουμε ότι αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία θα γίνει από μέρα σε μέρα, διότι ο Αμερικανός πρόεδρος την καθόρισε για τούτη την εβδομάδα που «τρέχει».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, έχει τοποθετηθεί ΞΑΝΑ σε ενημερώσεις δημόσιες και μη, λέγοντας ότι ο Ερντογάν δεν έχει υποχωρήσει πουθενά και δεν έχει σταματήσει να απειλεί τις γειτονικές χώρες, ούτε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικά όλες τις ελευθερίες.

Ο κ. Μενέντεζ απάντησε και στο υποθετικό ερώτημα, εάν θα υποχωρούσε στην περίπτωση που η Τουρκία επέτρεπε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Θα υποθέσω -και πιστεύω ορθά θα το πράξω- ότι την ίδια απάντηση θα δώσει και στον Πρόεδρο Μπάιντεν εάν επιμένει να επιβραβεύσει τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Θα του απαντήσει αρνητικά στην περίπτωση που γίνει το προεδρικό τηλεφώνημα.

Θα είναι «προδοσία» της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας εάν ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου τολμήσει να ζητήσει την ανταλλαγή των F-16 με την τουρκική συναίνεση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να άρει τις επιφυλάξεις της χωρίς να λάβει ανταλλάγματα. Τελεία και παύλα…

 

Η Ομογένεια να ετοιμαστεί για τη “μάχη των μαχών”: Η μεγάλη κόντρα του κ. Μενέντεζ με τον κ. Μπάιντεν, επιμένει να «δωρίσει» τα μαχητικά F-16 στον αντι-Αμερικανό Ερντογάν

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube