Weather Icon

Λάζαρος Καμπουρίδης: Η αποτυχία του συστήματος επιτήρησης συνόρων από την Τουρκία

Λάζαρος Καμπουρίδης: Η αποτυχία του συστήματος επιτήρησης συνόρων από την Τουρκία

Θα πρέπει να ασκηθεί μία επιθετική πολιτική προβολής και αποδόμησης του “επιλεκτικής ευαισθητοποίησης” του συστήματος ασφάλειας συνόρων από την Τουρκία το οποίο γίνεται σπόγγος όταν διέρχονται μετανάστες αλλά μπετόν όταν διέρχονται γκιουλενιστές, κάνοντας χρήση και του φωτογραφικού υλικού στο οποίο εμφανίζονται μετανάστες να μεταφέρονται στην ελληνική μεθόριο με στρατιωτικά οχήματα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Στρατοχωροφυλακής.

Η αποτυχία του συστήματος επιτήρησης συνόρων από την Τουρκία

Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης

Το 2014 η τουρκική εταιρεία ASELSAN κάλεσε όλους τους ξένους Ακολούθους Άμυνας, μεταξύ των οποίων και εμένα, για επίδειξη των εγκαταστάσεων και των προγραμμάτων της. Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ήταν αυτό της επιτήρησης όλων των συνόρων της Τουρκίας. Ραντάρ, κάμερες, συστήματα επιτήρησης κλπ.

Το 2019, με χρηματοδότηση κατά 75 % της Ε.Ε., ο τουρκικός Στρατός Ξηράς προμηθεύτηκε 57 οχήματα επιτήρησης συνόρων τουρκικής κατασκευής τύπου HIZIR τα οποία διαθέτουn ραντάρ της AELSAN και τα έθεσε σε υπηρεσία στην περιοχή του Έβρου ποταμού.

Παρατηρώ πολλές ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συλλήψεις αντικαθεστωτικών γκιουλενιστών (FETÖ) συνήθως σε ομάδες μέχρι 5-6 ατόμων οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα είτε από το Αιγαίο είτε από τον Έβρο.

Μου γεννήθηκε λοιπόν η εξής απορία:

Πως γίνεται το σύστημα ασφαλείας της Τουρκίας, δηλαδή Αστυνομία, ΜΙΤ, Στρατοχωροφυλακή, Ένοπλες Δυνάμεις να εντοπίζει και να συλλαμβάνει αντικαθεστωτικούς οι οποίοι κινούνται σε μικρές ομάδες προς Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα να έχει αδυναμία να εντοπίσει και να συλλάβει ομάδες των 100-200 και πάνω μεταναστών, οι οποίοι είτε φορτώνονται σε καϊκια στις όχθες του Αιγαίου είτε διέρχονται τα χερσαία σύνορα του Έβρου;

Αποτέλεσμα αυτής τουρκικής τακτικής είναι η Αθήνα να αισθάνεται υποχρεωμένη προς την Άγκυρα προβάλλοντας μάλιστα κάποιοι ελληνικοί κύκλοι ως συνεργαζόμενη την τουρκική πλευρά που δέχθηκε και παρέλαβε πρόσφατα 110 μετανάστες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε αμμονησίδα στον Έβρο.

Υπενθυμίζω ότι η Τουρκία έχει λάβει μέχρι στιγμής από την Ε.Ε. 6 δις. ευρώ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Επειδή πολλές χώρες της Ευρώπης άσκησαν και ασκούν κριτική στις ελληνικές Αρχές ασφάλειας και επιτήρησης συνόρων καθώς και στο Λιμενικό – Ακτοφυλακή μας για τη λειτουργία του συστήματος Έρευνας και Διάσωσης στις περιοχές ελληνικής αρμοδιότητας,

Θα πρέπει να ασκηθεί μία επιθετική πολιτική προβολής και αποδόμησης του “επιλεκτικής ευαισθητοποίησης” του τουρκικού συστήματος ασφάλειας συνόρων το οποίο γίνεται σπόγγος όταν διέρχονται μετανάστες αλλά μπετόν όταν διέρχονται γκιουλενιστές, κάνοντας χρήση και του φωτογραφικού υλικού στο οποίο εμφανίζονται μετανάστες να μεταφέρονται στην ελληνική μεθόριο με στρατιωτικά οχήματα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Στρατοχωροφυλακής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube