Κίνα , Παλαιστίνη 9 Ιουνίου 2023

Κίνα: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς θα επισκεφθεί το Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα

Κίνα: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς θα επισκεφθεί το Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα

Η Κίνα υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο, με την κινεζική διπλωματία να επιζητεί να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη.

Η Κίνα είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων το συντομότερο δυνατό, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμη να διευκολύνει μια ειρηνευτική συμφωνία.

“Έπειτα από πρόσκληση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 13 ως τις 16 Ιουνίου”, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Κίνα στηρίζει παραδοσιακά μια λύση που θα βασίζεται στην αρχή των δύο κρατών, την ώρα που η ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν περιέλθει σε τέλμα από το 2014.

“Ο πρόεδρος Αμπάς είναι ένας παλιός φίλος, ένας καλός φίλος του κινεζικού λαού”, σημείωσε σήμερα στην τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο Ουάνγκ Ουενμπίν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που γίνεται δεκτός φέτος από την Κίνα, γεγονός που αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο των φιλικών σινοπαλαιστινιακών σχέσεων”, πρόσθεσε.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube