Weather Icon
Τουρκία 7 Ιουνίου 2023

Κιλιτσντάρογλου σε Ιμάμογλου: Αλλαγή ηγεσίας στο CHΡ yok…

Κιλιτσντάρογλου σε Ιμάμογλου: Αλλαγή ηγεσίας στο CHΡ yok…

“Πόρτα” Κιλιτσντάρογλου σε Ιμάμογλου για ανανέωση του CHP

Ο διάσημος Τούρκος δημοσιογράφος Ισμαΐλ Σαϊμάζ είπε ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ζήτησε από τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να πρωτοστατήσει στην αλλαγή εντός του κόμματος, αλλά ο “κύριος Κεμάλ” απέρριψε αυτό το αίτημα.

Ο Σαϊμάζ μιλώντας στην τηλεόραση της Sözcü στον απόηχο των δύο συναντήσεων μεταξύ των δύο πολιτικών την περασμένη εβδομάδα. Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο Ιμάμογλου ζήτησε από το CHP να μπει στις τοπικές εκλογές με μια εντελώς νέα διοίκηση.

“Στη συνάντηση τους, ο Ιμάμογλου είπε: ‘Μπορώ να πρωτοστατήσω σε αυτήν την αλλαγή’. Και ο Ιμάμογλου υπερασπίστηκε ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει πριν από τις τοπικές εκλογές (31 Μαρτίου 2024) και αμέσως”, είπε ο Σαϊμάζ.

Την περασμένη εβδομάδα, η πλειοψηφία των μελών του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του CHP (MYK) παραιτήθηκε, με τον Κιλιτσντάρογλου να ορίζει νέα ονόματα για τις θέσεις.

Δεδομένων των χαμηλών εκλογικών αποτελεσμάτων, υπήρξε έκκληση για αλλαγή εντός του CHP, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Κιλιτσντάρογλου θα παραιτηθεί επίσης.

Μετά την εκλογική νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμαμόγλου είπε ομοίως ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη με τα σχόλιά του: “Μην ανησυχείς, όλα ξεκινούν ξανά” και “Θυμήσου: Η μόνη σταθερά είναι η αλλαγή”.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube