Weather Icon
Eυρώπη , Ισλάμ , Κοινωνία , Λίβανος 21 Ιουνίου 2023

Ήταν ένα καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί…

Ήταν ένα καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί…

Η δολοφονία του άτυχου κοριτσιού από την Πολωνία τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται σε νέο πεδίο τριβών μεταξύ των άκρων του πολιτικού και πολιτισμικού φάσματος και προβληματίζει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας…

Η μία πλευρά προκρίνει τις υποψίες πως ένοχοι είναι ο μουσουλμάνος  Ασιάτης (και ενδεχομένως και κάποιος φίλος του) που εθεάθη μαζί της τις τελευταίες ώρες πριν την εξαφάνιση.

Η άλλη πλευρά, αν και λαλίστατη για τις γυναικοκτονίες που οφείλονται σε λευκούς άνδρες και ειδικά πλούσιους, κωφεύει όταν αυτές αποδίδονται σε μετανάστες και ιδίως ισλαμοτραφείς…

Κάποιοι συνωμοσιολόγοι δεν διστάζουν να υποστηρίξουν πως το θέμα αναδείχθηκε για να υπερκεράσει εκείνο του πολύνεκρου ναυαγίου έξω από την Πύλο. Κάποιοι άλλοι αφελώς θεωρούν πως το ναυάγιο θα έχει τις ίδιες επιπτώσεις στις δημοσκοπήσεις με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν λίγους μήνες.

Τόσο η ισλαμοφοβία όσο και η ισλαμολαγνεία δεν αποτελούν καλούς οδηγούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μαζικής μετανάστευσης που θα καταστεί κομβικό τα επόμενα χρόνια.

Η παράνομη μετανάστευση γίνεται κυρίως από αυτούς που έχουν διάθεση υψηλής ανάληψης ρίσκου και σωματική ικανότητα επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες.

Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση κυρίως ανδρών σε ηλικίες γενικής επιστράτευσης μεταξύ 16 και 40 εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια και την εθνική ασφάλεια των χωρών της Δύσης.

Η συγκέντρωση πολλών νέων ανδρών σε συγκεκριμένα σημεία αυξάνει τις διαθέσεις για αγελέες συμπεριφορές. Το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα μιας δυτικής κοινωνίας με μια υπανάπτυκτη και ιδίως ισλαμική δημιουργεί, εύφορο έδαφος και προστριβές και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μια γυναικοκτονία (δολοφονία γυναίκας με το βασικό κίνητρο που απορρέει από το φύλο της…) όπως και μια ανθρωποκτονία γενικότερα θα μπορούσε να γίνει από οποιονδήποτε.

Οι άνδρες που πιστεύουν πως οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα επιλογής και αυτοέλεγχο συνήθως διαπράττουν εγκλήματα κατά των γυναικών. Τέτοιοι όμως δεν είναι μόνο οι μουσουλμάνοι μετανάστες ή οι μετανάστες γενικότερα.

Ο νόμος πρέπει να τιμωρεί όποιον διέπραξε ένα έγκλημα και όχι όποιον θεωρείται πιο πιθανό πως μπορεί να διαπράξει.

Η ουσία της μακάβριας είδησης της δολοφονίας της νεαρής κοπέλας από την Πολωνία κρύβεται στην παρακάτω δήλωση του πατέρα ο οποίος μιλώντας σε πολωνικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κόρη του απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. “Ήταν ένα καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί”, ανέφερε στο πολωνικό  onet.pl.

Φοβάμαι πως η ίδια περιγραφή ταιριάζει στους περισσότερους νέους της Δύσης, όπως και αρκετούς μεγαλύτερους. Η διαβίωση για αρκετές δεκαετίες σε κοινωνίες απόλυτης ασφάλειας και μεγάλης ευημερίας, έχει αποξενώσει τον δυτικό άνθρωπο από την αγωνία και τη γενικότερη υπόσταση της ανθρώπινης φύσης…

Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα αφικνούμενα στίφη…

Ήταν καλές κοινωνίες, αλλά απερίσκεπτες… Νόμιζαν πως όλοι είναι φιλικοί… θα πουν οι ιστορικοί του μέλλοντος για τις κοινωνίες μας…

για τη συνέχεια   CAPITAL

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube