REAL TIME |

Ιράν 19 Ιουνίου 2023

Ιράν και Ουζμπεκιστάν υπέγραψαν 11 συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας

Ιράν και Ουζμπεκιστάν υπέγραψαν 11 συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας

Επεκτείνει το Ιράν την επιρροή του στην Κ. Ασία

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τεχεράνης να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς με την Τασκένδη, ο ιρανός πρόεδρος υποδέχθηκε χθες Κυριακή τον ουζμπέκο ομόλογό του, ο οποίος έκανε την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του κράτους της κεντρικής Ασίας στην Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σαφκάτ Μιρζιγιάγεφ συναντήθηκε με τον ομόλογό του Εμπραχίμ Ραϊσί κατ’ ιδίαν χθες στο παλάτι Σαανταμπάντ, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Αξιωματούχοι των δύο χωρών υπέγραψαν αργότερα παρόντων των ηγετών ένδεκα συμφωνίες για να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία σε διάφορα πεδία, ιδίως στο εμπόριο, τις μεταφορές, τη φαρμακευτική βιομηχανία, την τεχνολογία και τη γεωργία.

Τα δύο κράτη, που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν, υπέγραψαν επίσης συμφωνία συνεργασίας στο πεδίο της προτυποποίησης, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνάψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, πρόσθεσε IRNA.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube