ΗΠΑ , Κίνα 13 Ιουνίου 2023

ΗΠΑ: Πρέπει να προετοιμαστούμε για κυβερνοσαμποτάζ από Κινέζους χάκερς

ΗΠΑ: Πρέπει να προετοιμαστούμε για κυβερνοσαμποτάζ από Κινέζους χάκερς

Οι ΗΠΑ παίρνουν μέτρα για κινεζικό κυβερνοπόλεμο

Οι Κινέζοι χάκερ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διαταράξουν τις αμερικανικές υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως οι αγωγοί και οι σιδηρόδρομοι, σε περίπτωση σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησε τη Δευτέρα ανώτερη αξιωματούχος των ΗΠΑ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Σε σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Ινστιτούτο Aspen στην Ουάσινγκτον, η διευθύντριά της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών Τζεν Ίστερλι δήλωσε ότι το Πεκίνο πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στην ικανότητα να σαμποτάρει τις αμερικανικές υποδομές.

«Αυτή, νομίζω, είναι η πραγματική απειλή για την οποία πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να εστιάσουμε και να οικοδομήσουμε ανθεκτικότητα», είπε στο ακροατήριό της.

Προειδοποίησε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την πιθανότητα οι χάκερ του Πεκίνου να αποφύγουν τις άμυνές τους και να προκαλέσουν ζημιές στον φυσικό κόσμο.

«Δεδομένης της τρομερής φύσης της απειλής από τους κινεζικούς κρατικούς φορείς, δεδομένου του μεγέθους της ικανότητάς τους, δεδομένου των πόρων και της προσπάθειας που καταβάλλουν γι’ αυτό, θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο για εμάς να αποτρέψουμε τις διαταραχές από το να συμβούν», είπε.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα που ζητούσε αντίδραση στην προειδοποίηση.

Τα σχόλια της Ιστερλι ακολούθησαν μια ερώτηση σχετικά με μια φερόμενη κινεζική ομάδα χάκερ γνωστή ως Volt Typhoon, την οποία Αμερικανοί αξιωματούχοι και εταιρείες κυβερνοασφάλειας κατηγόρησαν ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις σε περίπτωση σύγκρουσης.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube