Weather Icon
Κίνα , Ταϊβάν 8 Ιουνίου 2023

Η Ταϊβάν ενεργοποίησε την αεράμυνά της έναντι κινεζικών μαχητικών

Η Ταϊβάν ενεργοποίησε την αεράμυνά της έναντι κινεζικών μαχητικών

Κινεζικά μαχητικά πλησίασαν τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν

Η Ταϊβάν ενεργοποίησε τα αμυντικά της συστήματα την Πέμπτη αφότου ανέφερε ότι 37 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούσαν στη ζώνη αεράμυνας του νησιού, μερικά από τα οποία στη συνέχεια πέταξαν στον δυτικό Ειρηνικό, στην τελευταία μαζική αεροπορική εισβολή του Πεκίνου.

Η Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν που κυβερνάται με δημοκρατία ως δικό της έδαφος, τα τελευταία τρία χρόνια έχει πραγματοποιήσει σε τακτική βάση πτήσεις στους ουρανούς κοντά στο νησί, αν και όχι στον εθνικό εναέριο χώρο της Ταϊβάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι από τις 5 π.μ. (τοπική ώρα) εντόπισε 37 αεροπλάνα της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών J-11 και J-16 καθώς και βομβαρδιστικών H-6 με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας, που πετούσαν στη νοτιοδυτική γωνία του ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας ή ADIZ.

Το ADIZ είναι μια ευρύτερη περιοχή που παρακολουθεί και περιπολεί η Ταϊβάν για να δώσει στις δυνάμεις της περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν σε απειλές.

Μερικά από τα κινεζικά αεροσκάφη πέταξαν στα νοτιοανατολικά της Ταϊβάν και πέρασαν στον δυτικό Ειρηνικό για να εκτελέσουν “αεροπορική επιτήρηση και εκπαίδευση πλοήγησης μεγάλων αποστάσεων”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η Ταϊβάν έστειλε τα αεροσκάφη και τα πλοία της να παρακολουθούν και ενεργοποίησε επίγεια πυραυλικά συστήματα, πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την τυπική της διατύπωση για το πώς ανταποκρίνεται σε μια τέτοια κινεζική δραστηριότητα.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Κίνα ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση κοινών αεροπορικών περιπολιών με τη Ρωσία πάνω από τον Δυτικό Ειρηνικό την Τετάρτη, μετά από πτήσεις την προηγούμενη ημέρα πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, προκαλώντας ανησυχία στην Ιαπωνία για την εθνική της ασφάλεια.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube