Weather Icon

Himara.gr: Παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντης Μπελέρης – Ούτε βήμα πίσω ο Ράμα

Himara.gr: Παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντης Μπελέρης  – Ούτε βήμα πίσω ο Ράμα

Ολοκληρώθηκε μόλις τώρα η εξέταση της έφεσης του δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη στην ειδική εισαγγελία Τιράνων, SPAK που ξεκίνησε στις 15μμ και είχε ως αίτημα την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα.

Η δικαστής του SPAK, Atalanta Zeqiraj απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του Μπελέρη και αποφάσισε να παραμείνει προφυλακιστέος. Ο δήμαρχος Χιμάρας μετράει 40 ημέρες στη φυλακή με την κατηγορία για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Η ίδια δικαστής είχε εξετάσει και την έφεση στις 22 Μαίου όπου και τότε είχε αποφασίσει την παραμονή Μπελέρη και Κοκαβέση στη φυλακή.

Σήμερα η νομική ομάδα του κ. Μπελέρη ζήτησε εκ νέου από το δικαστήριο την αποφυλάκιση του δημάρχου με περιοριστικά μέτρα, προσκομίζοντας την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας η οποία τον αναγνωρίζει και επισήμως ως δήμαρχο Χιμάρας. Όπως όμως φάνηκε αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει την αλβανική δικαιοσύνη πως δεν εγκυμονεί κίνδυνος ο κ. Μπελέρης να διαφύγει από τη χώρα.

Η ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη φοβάται πως ένας εκλεγμένος δήμαρχος, με επιχειρηματική δραστηριότητα και μόνιμη διαμονή στη Χιμάρα μπορεί να διαφύγει με κίνδυνο να μην μπορεί να επιστρέψει ποτέ στον τόπο του. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι έχουν πλέον πειστεί πως πρόκειται για κράτηση με καθαρά πολιτικά κίνητρά.

ΠΗΓΗ: himara.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube