Video
Global Order: 10 σημεία που εξηγούν γιατί η επίσκεψη Μόντι στον Λευκό Οίκο θα φέρει επανάσταση στους διμερείς αμυντικούς δεσμούς – Συμφωνία ύψους 25 δις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας στον αμυντικό τομέα

Καθώς ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi ετοιμάζεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ για κρατική επίσκεψη, πολλά θετικά αποτελέσματα αναμένονται στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.
Οι κρατικές επισκέψεις θεωρούνται ιδιαίτερη τιμή καθώς έχουν υψηλό συμβολικό και τελετουργικό χαρακτήρα που μπορεί να θεωρηθεί επίσημη αναγνώριση των φιλικών διμερών σχέσεων μεταξύ δύο κρατών.
Σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στις διμερείς σχέσεις Ινδίας-Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα ξεκινήσει την πρώτη του κρατική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επίσκεψη κατέχει μεγάλη σημασία καθώς θα είναι η πρώτη κρατική επίσκεψη της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μόντι μετά από πρόσκληση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν. Μια κρατική επίσκεψη, σε αντίθεση με τις προηγούμενες επισκέψεις του Πρωθυπουργού Μόντι, θα χαρακτηριζόταν από περισσότερη μεγαλοπρέπεια και αυστηρότητα καθώς θα υποδεχόταν με μια παραδοσιακή κρατική τελετή ακολουθούμενη από χαιρετισμό με πυροβολισμό 21 όπλων κατά την άφιξη στον Λευκό Οίκο. Οι κρατικές επισκέψεις θεωρούνται ιδιαίτερη τιμή καθώς έχουν υψηλό συμβολικό και τελετουργικό χαρακτήρα που μπορεί να θεωρηθεί επίσημη αναγνώριση των φιλικών διμερών σχέσεων μεταξύ δύο κρατών.
Συμφωνία για συμπαραγωγή του ινδικού μαχητικού Tejas Mk2
Στο πλαίσιο αυτής της κρατικής επίσκεψης, μπορεί κανείς να αναμένει μια καθοδηγητική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αυτών των κρίσιμων συμφωνιών αμυντικής πολιτικής. Ένα άλλο σημαντικότερο αποτέλεσμα που είναι πιθανό να προκύψει από αυτόν τον διάλογο είναι η συναίνεση της αμερικανικής κυβέρνησης για από κοινού παραγωγή των κινητήρων GE F 414 που θα χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία του ινδικού Tejas Mk2, του γηγενούς αεροσκάφους ελαφρού βάρους της ινδικής αεροπορίας. Εκτός από αυτό, στην ημερήσια διάταξη θα τεθεί και η εκκρεμή συμφωνία για την προμήθεια των 30 MQ 9B drones Predator.
Θα μπορούσαν να αναμένονται πολλά περισσότερα από αυτή τη διμερή συνάντηση, καθώς και οι δύο χώρες προετοιμάζονται για να εμβαθύνουν τους δεσμούς. Η ινδική διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες περιμένει πολύ την άφιξη του πρωθυπουργού Μόντι ο οποίος έχει προγραμματιστεί να παραμείνει στη χώρα έως τις 22 Ιουνίου 2023. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιέρ, η επίσκεψη θα ενισχύσει κοινούς στόχους σχετικά με έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό μαζί με την οικοδόμηση διμερούς συνεργασίας σε διάφορες διαστάσεις πολιτισμού, άμυνας, εκπαίδευσης και δεσμών μεταξύ ανθρώπων.
Είναι επίσης σημαντικό εδώ να δοθεί προσοχή στις στρατηγικές διαστάσεις των εταιρικών σχέσεων Ινδίας-ΗΠΑ, ιδιαίτερα της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία, το διάστημα και την τεχνολογία καθαρής ενέργειας. Όπως έχει επαναληφθεί από την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο στρατηγικός τομέας συνεργασίας θα βρίσκεται στο τραπέζι καθώς και οι δύο πλευρές στοχεύουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις αμυντικές τους ικανότητες.
Στο πλαίσιο των αμυντικών δεσμών, πρέπει να ληφθούν υπόψη μερικές εξελίξεις για να κατανοηθεί η σημασία που θα είχε αυτή η κρατική επίσκεψη και για τις δύο αυτές χώρες. Μόλις τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε ο 17ος γύρος της Ομάδας Αμυντικής Πολιτικής Ινδίας-ΗΠΑ. Ο διμερής διάλογος, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Άμυνας για θέματα Πολιτικής Δρ. Colin Kahl μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Giridhar Aramane του Ινδικού Υπουργείου Άμυνας, συζήτησαν μια πληθώρα θεμάτων που σχετίζονται με τον αμυντικό τομέα, όπως η βιομηχανική συνεργασία, η ανταλλαγή πληροφοριών, η θαλάσσια ασφάλεια και η τεχνολογική συνεργασία προκειμένου να καταστούν πιο ολοκληρωμένοι οι διμερείς αμυντικοί δεσμοί.
Συμφωνία συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και στην αύξηση της ινδικής αμυντικής παραγωγικής ικανότητας
Σε αυτή τη δυναμική προστέθηκε η κρίσιμη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Ινδίας, Rajnath Singh για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ για την οικοδόμηση ισχυρής στρατιωτικής συνεργασίας απέναντι στις κοινές απειλές στην περιοχή. Ο «οδικός χάρτης της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας» είναι ίσως το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αυτού του στρατηγικού διαλόγου. Και οι δύο πλευρές συνάπτουν συμφωνία για την εμβάθυνση της βιομηχανικής συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και την ενίσχυση των φιλοδοξιών της Ινδίας να αυξήσει την αμυντική παραγωγική της ικανότητα.
Αυτός ο οδικός χάρτης για την αμυντική βιομηχανική συνεργασία επιδιώκει να παράσχει στην Ινδία πρόσβαση στις πιο κρίσιμες τεχνολογικές εξελίξεις στις αμυντικές δομές, προκειμένου να τονώσει τη διαδικασία εκσυγχρονισμού του αμυντικού τομέα. Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν επίσης διαπραγματεύσεις για δύο πολύ κρίσιμες συμφωνίες – Την ασφάλεια των σχέσεων αμυντικού εφοδιασμού καθώς και την αμοιβαία συμφωνία αμυντικών προμηθειών. Και οι δύο αυτές συμφωνίες μαζί θα διαφοροποιήσουν τη συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ.
Ντιλ ύψους 25 δις δολαρίων
Έχοντας εξετάσει όλους τους πιθανούς τομείς που θα συζητηθούν στην κρατική επίσκεψη, είναι πολύ προφανές ότι μπορεί να αναμένεται άνοδος στις αμυντικές εμπορικές σχέσεις Ινδίας-ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον. Έχει ήδη εκτιμηθεί ότι η αμυντική εξαγορά της Ινδίας από τις ΗΠΑ είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθώς οι οικονομικές συνθήκες των Ηνωμένων Πολιτειών υποχωρούν αυτή τη στιγμή, θα επιδιώξει να επωφεληθεί πολύ με την είσοδο σε αυξημένο αμυντικό εμπόριο με τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αμυντικού εξοπλισμού στον κόσμο, την Ινδία.
QUAD για την απομάκρυνση της κινέζικης απειλής
Ο παράγοντας Κίνα είναι πολύ κρίσιμος να κατανοήσουμε προκειμένου να εμβαθύνουμε στο νόημα της ενισχυμένης εταιρικής σχέσης Ινδίας-ΗΠΑ στο πλαίσιο του Ινδο-Ειρηνικού. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν που οι Ηνωμένες Πολιτείες διακήρυξαν επίσημα μια στρατηγική Ινδο-Ειρηνικού που αντιμετώπιζε τον στόχο μιας ανοιχτής, ελεύθερης, σταθερής και ασφαλούς περιοχής, στόχος που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτούς των άλλων σημαντικών παραγόντων στην περιοχή, όπως η Ινδία, Ιαπωνία και Αυστραλία. Αυτό δείχνει επίσης τη σημασία που αποδίδεται στη συμμαχία ασφάλειας μεταξύ αυτών των χωρών, το QUAD.
Το QUAD δείχνει τη σημασία των πολυμερών δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση του περιορισμού των κοινών απειλών και των φραγμών που υπάρχουν προκειμένου να καταστεί ο Ινδο-Ειρηνικός μια ασφαλής γεωπολιτική περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό για τα επιμέρους κράτη της συμμαχίας να δημιουργήσουν δρόμους για την αύξηση της περιφερειακής και πολυμερούς ασφάλειας. Η Ινδία έχει λάβει προληπτικά μέτρα σε αυτό το θέμα. Η εμβάθυνση των δεσμών με την Αυστραλία, η σύναψη κρίσιμων συμφωνιών σχετικά με την τεχνολογία, την άμυνα και τη συνδεσιμότητα με την Ιαπωνία και η δημιουργία μιας ισχυρής υποδομής αμυντικής αλυσίδας εφοδιασμού με τις ΗΠΑ, όπως θα επιτυγχανόταν με αυτήν την επίσκεψη ορόσημο, αποτελούν όλα σημαντικά βήματα προόδου προς την υλοποίηση της περιφερειακής ασφάλειας. κρατώντας επίσης μακριά την απειλή της αυξανόμενης κινεζικής επιρροής.
ΠΗΓΗ: Global Order

Video
Μας το έκρυβαν από το 1963 όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – Έγγραφα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.

Το δίκαιο της θάλασσας για τις οικονομικές ζώνες του 1982 στο Μοντέγκο Μπέι είναι και ευρωπαϊκό δίκαιο, οπότε οι όποιες διαφορές με την Τουρκία, αν θα πάμε σε δικαστήριο, αυτό πρέπει να είναι το ευρωπαϊκό δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.
Η συμφωνία σύνδεσης ΕΟΚ – Τουρκίας του 1963 είναι ευρωπαϊκό δίκαιο από τον Δεκέμβριο της δωδεκάτης Σεπτεμβρίου του 1977 (12.09.1977) όπου πήρε ΦΕΚ των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και αναγνωρίζει επίσημα και η ίδια η Τουρκία την αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου. Σε αυτό, προβλέπεται ρητώς η όποια δικαστική επίλυση διαφοράς να λαμβάνεται στο Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Επίσης, η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 κατέστη ευρωπαϊκό δίκαιο από την 23 Ιουνίου 1998, όπου και πήρε ΦΕΚ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στην πέμπτη σελίδα πριν το τέλος του κειμένου ορίζεται ρητώς ότι το ζήτημα των αλιευτικών πόρων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΕ.
Σε περίπτωση μη συμμετοχής της ΕΕ σε διαδικασία οριοθέτησης θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τότε η διαδικασία αυτή μπορεί να καταστεί ακυρώσιμη λόγω και των δικαιωμάτων αρμοδιότητας και της ΕΕ. Για την Τουρκία το κείμενο αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο και βασική προϋπόθεση εισδοχής στην ΕΕ, η τήρηση της Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας ως ευρωπαϊκό πλέον δίκαιο.
Προτείνονται δύο εφικτές νομικές εκδοχές μεταξύ Ελλάδος Και Κύπρου για οριοθέτηση ΑΟΖ όπου προβλέπονται ρητώς στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
1. Άρθρο 273 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
“Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο είναι αρμόδιο επί οποιασδήποτε διαφοράς μεταξύ των κρατών μελών, συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών, αν η διαφορά αυτή του υποβληθεί δυνάμει συνυποσχετικού”.
Παρατήρηση:
Συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών σημαίνει να έχει καταστεί ενωσιακό δίκαιο με οποιανδήποτε τρόπο. Η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 έχει ισχύ ενωσιακού δικαίου από την 23 Ιουνίου 1998 και σαφώς η Ελλάδα και η Κύπρος το ζήτημα της οριοθέτησης ζώνης αλιείας μεταξύ τους μπορούν να το εντάξουν με συνυποσχετικό στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.
2. Άρθρο 259 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
“Κάθε κράτος μέλος δύναται να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, αν κρίνει ότι άλλο κράτος μέλος έχει παραβεί υποχρέωσή του εκ των Συνθηκών. Πριν ένα κράτος μέλος ασκήσει προσφυγή κατά άλλου κράτους μέλους, επικαλούμενο παράβαση υποχρεώσεως εκ των Συνθηκών, οφείλει να φέρει το ζήτημα στην Επιτροπή. Η Επιτροπή διατυπώνει αιτιολογημένη γνώμη επί του θέματος, αφού προηγουμένως παρέχει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα κράτη να προβούν κατ’ αντιδικία σε γραπτές ή προφορικές παρατηρήσεις. Αν η Επιτροπή δεν διατυπώνει γνώμη εντός τριών μηνών από της υποβολής της αιτήσεως, η προσφυγή δύναται να κατατεθεί στο Δικαστήριο και χωρίς τη γνώμη της Επιτροπής”.
Παρατήρηση:
Εάν η Ελλάδα αρνηθεί την υπογραφή συνυποσχετικού με την Κύπρο για παραπομπή της οριοθέτησης στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Κύπρος να προβεί κατά της Ελλάδας στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Video
Αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλους ο Ερντογάν!
Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν της η Ελλάδα. Αποφασισμένος να παίξει δυνατά και να συγκρουστεί με ΗΠΑ, Ισραήλ, Εβραίους, Σιωνιστές ο Ερντογάν. Δεν είναι δυνατόν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αυτόν και να περιμένεις και να υποχωρήσει κιόλας. Αποφύγετε στοχοποιήσεις προσώπων – Δεν υπάρχει απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει το Αιγαίο με τα νησιά που είναι ελληνικά. Προσέξτε που μας πάνε. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Είναι μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Μας πετάνε προπαγάνδα και δεν σκεφτόμαστε.
Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
Τα θέματα της εκπομπής
1. Ισχυρές ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα νοτιοδυτικά της Κρήτης | 02:40
2. Το πρόγραμμα ήλιος και η δημογραφική τραγωδία | 14:37
3. Ο Ελληνισμός στην Αλβανία σε στενωμπό – Τραγική ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας | 17:07
4. Η τριμερής στη Νέα Υόρκη | 25:37
5. Αποφασισμένος να κοντραριστεί με όλους ο Ερντογάν | 32:50
6. Πότε θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν; Το σχέδιο, οι στόχοι και το timing της Ισραηλινής επίθεσης | 38:35
7. ΗΠΑ: Κακός χαμός με τις πρόωρες εκλογές στη Τζόρτζια – Οι εκλογές θα εξελιχθούν σε θρίλερ | 52:19
8. Ρωσία κατά ΗΠΑ για όσα γίνονται στην Κορέα – Θέλουν να ξεσπάσει άλλη μια φωτιά | 59:03
Video
Η φωνή της Αρμενίας: Αυτή είναι η ωμή αλήθεια

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάναν Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 15 Οκτωβρίου 2024
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις1 μήνα πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Απόψεις3 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”