Weather Icon
Video , Πολιτική 4 Ιουνίου 2023

Γιώργος Κοντογιώργης: Φαλκίδευση της βούλησης της κοινωνίας! Δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Κοντογιώργης: Φαλκίδευση της βούλησης της κοινωνίας! Δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Κοντογιώργης: Φαλκίδευση της βούλησης της κοινωνίας! Δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε

Tην οπτική του για τα πραγματικά διακυβεύματα μεταξύ της κάλπης της 21ης Μαίου και των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου, καταθέτει ο ομότιμος καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης , Γιώργος Κοντογιώργης, σε μια συνέντευξη – ποταμός.

Υποστηρίζει, ότι η μεγαλύτερη παγίδα για τους εκλογείς- εντολείς από την συζήτηση επί των παρόντων εκλογικών συστημάτων, που απλά εγκλωβίζουν στο σύστημα της “εκλεγμένης μοναρχίας” , δεν υπάρχει.

Σημειώνει ότι στοN πολίτη, θα πρέπει να είναι τελικά αδιάφορα με ποιο αριθμό εδρών θα καταδολιευτεί η εντολή του , από ένα σύστημα κομματοκρατίας που έχει καπελώσει και το κράτος και την πολιτική. Καταθέτει , ποια κατά την άποψη του είναι η ουσία της Δημοκρατίας στις μέρες μας και προτείνει μεθοδολογίες με τις οποίες ο πολίτης μπορεί να πάρει την ουσιαστική διακυβέρνηση στα χέρια του.

Όπως υποστηρίζει, στο σύγχρονο κόσμο στη Δύση αλλά και παγκόσμια, καμία νέα ιδέα δεν γεννιέται , γιατί ουσιαστικά οι προτάσεις προς τις κοινωνίες, αφορούν πολιτικά εργαλεία του 18ου-19ου αιώνα, την ώρα που η τεχνολογία αιχμής δίνει εργαλεία στους διεθνώς λίγους και κατέχοντες να καθυποτάξουν τις κοινωνίες , σε ένα σύστημα διαιώνισης της καταδολίευσης τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube