F-16 για την Ουκρανία: Το θέμα θα συζητηθεί στη βάση Ραμστάιν, στη Γερμανία, τις 15 Ιουνίου

F-16 για την Ουκρανία: Το θέμα θα συζητηθεί στη βάση Ραμστάιν, στη Γερμανία, τις 15 Ιουνίου

Η εκπαίδευση πιλότων και τεχνικών αεροσκαφών το κυρίαρχο ζήτημα των συνομιλιών των Συμμάχων

Στις 15 Ιουνίου, στην επόμενη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ, στο Ramstein της Γερμανίας πρόκειται να συζητηθεί λεπτομερώς το θέμα της Αεροπορικής Συμμαχίας αλλά και της εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων και τεχνικών σε δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως στα F-16.

«Κατά τη συνάντηση αυτή θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της αεροπορικής συμμαχίας Σε αυτήν την περίπτωση, μιλάμε για την εκπαίδευση των πιλότων αλλά και των τεχνικών και των μηχανικών μας που θα ασχοληθούν με τη συντήρηση αυτών των μαχητικών. Είναι ένα πολύ περίπλοκο σύστημα. Ουσιαστικά ζητήματα θα συζητηθούν με τις ομάδες των υπουργείων Άμυνας της Ολλανδίας, της Δανίας, των ΗΠΑ και άλλων κρατών που έχουν ενταχθεί σε αυτή τη συμμαχία» υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov, αναφέροντας πως στην ουκρανική αντιπροσωπεία έχουν συμπεριληφθεί και εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι επιβλέπουν την εκπαίδευση των πιλότων και θέματα επιμελητείας.

Αεράμυνα, πυροβολικό και πυρομαχικά

Σύμφωνα με τον Reznikov, στο επίκεντρο των συζητήσεων της Ομάδας Επαφής πρόκειται να βρεθούν και ζητήματα που σχετίζονται με την αεράμυνα, τα βλήματα, το πυροβολικό και τα πυρομαχικά.

Όπως τονίζει, το Κίεβο επιθυμεί να ανοίξει κοινά σημεία επισκευής με τη Δύση για τον παρεχόμενο στρατιωτικό εξοπλισμό.
«Σημαντικό ζήτημα για εμάς είναι το άνοιγμα διαφόρων τύπων «εργοστασίων» για την επισκευή του εξοπλισμού. Τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας μαζί με εταίρους όσο και σε άλλες φιλικές, συνοριακές χώρες» υποστήριξε ο Reznikov.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube