Weather Icon
Γαλλία , Συρία 8 Ιουνίου 2023

Επίθεση με μαχαίρι από Σύριο αιτούντα άσυλο στη Γαλλία! Μαχαίρωσε 4 παιδιά σε παιδική χαρά- Τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Επίθεση με μαχαίρι από Σύριο αιτούντα άσυλο στη Γαλλία! Μαχαίρωσε 4 παιδιά σε παιδική χαρά- Τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση

 

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στην πόλη Ανεσί στη Γαλλία. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν μικρά παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters αλλά και γαλλικά ΜΜΕ, η γαλλική Αστυνομία έχει αναθεωρήσει τον απολογισμό των τραυματιών σε συνολικά έξι.

Δύο παιδιά και ένας ενήλικας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ δύο άλλα παιδιά και ακόμη ένας ενήλικας έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Ο δράστης δεν προσμετράται στα θύματα, όπως διευκρινίζεται. Νωρίτερα είχαν υπάρξει αναφορές για επτά τραυματίες.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη περίπου στις 10 παρά τέταρτο το πρωί όταν ένας άνδρας που, κατά πληροφορίες που αναφέρουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων φορούσε τουρμπάνι, εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά μέσα σε πολυσύχναστο πάρκο στην πόλη Ανεσί. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άνδρας είναι από τη Συρία και είναι αιτών άσυλο, ενώ έχει μεταδοθεί ότι ο δράστης έχει εξουδετερωθεί από την Αστυνομία.

Τρόμος στη Γαλλία: Ανδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε 4 παιδιά σε παιδική χαρά- Τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση [Βίντεο]

Στην παρακάτω ανάρτηση από το ρεπορτάζ του γαλλικού BFMTV βλέπουμε τη στιγμή της σύλληψης του δράστη:

 

Αυτόπτης μάρτυρας: “Είχε έρθει η αστυνομία και ήταν ένα μικρό παιδί που ήταν μέσα στα αίματα”

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό TF1 περιέγραψε τις σοκαριστικές στιγμές μετά την επίθεση:

“Είδα ένα πλήθος από γονείς. Είχε έρθει η αστυνομία και ήταν ένα μικρό παιδί που ήταν μέσα στα αίματα. Είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα μπορούσε να είναι απλώς ένα ατύχημα στις κούνιες (…). Την ίδια ώρα, ο κόσμος φώναζε λέγοντας ότι υπάρχει κι άλλος ένας τραυματίας σε μια γέφυρα λίγο πιο πέρα, μετά ήρθαν κι άλλοι φωνάζοντας ότι υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και στη συνέχεια έφτασαν οι πυροσβέστες”.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ενός ιδιοκτήτη καταστήματος κοντά στη λίμνη του Ανεσί ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι είχε κάνει την εμφάνισή του στο πάρκο εδώ και λίγες μέρες: “Αυτό τον τύπο, τον είχα δει δύο-τρεις μέρες, κοντά στην παιδική χαρά. Δεν κουνιόταν, καθόταν σε ένα σημείο όλη μέρα, επί λίγες μέρες. Δεν έκανε τίποτα κακό, καθόταν μπροστά στη λίμνη και κοίταζε γύρω του. Δεν φορούσε τουρμπάνι, αλλά είχε ένα πουκάμισο που έβαζε στο κεφάλι του, το βουτούσε στη λίμνη και το έβαζε στο κεφάλι του για να δροσιστεί. Δεν μιλούσε σε κανέναν”.

Μακρόν: “Το έθνος είναι σε σοκ”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι πρόκειται για μια πράξη δειλίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: “Επίθεση απόλυτης δειλίας σήμερα το πρωί σε πάρκο στο Ανεσί. Τα παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το έθνος είναι σε σοκ. Η σκέψη μας είναι μαζί τους καθώς και τις οικογένειές τους όπως και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που έχουν κινητοποιηθεί”.

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζεράλντ Νταρμανέν, είχε ανακοινώσει ότι ο δράστης είχε συλληφθεί.

Τα παιδιά που τραυματίστηκαν είναι όλα νήπια πολύ μικρής ηλικίας, περίπου 3 έως 5 ετών που παρακολουθούν παιδικό σταθμό απέναντι από το πάρκο όπου δέχθηκαν την επίθεση.

 

Η Νομαρχία της Άνω Σαβοΐας έχει από την ώρα του συμβάνοντος κάνει έκκληση στους πολίτες να μην προσεγγίζουν στο σημείο της επίθεσης όπου άρχισαν να επιχειρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, συνεργεία διασωστών αλλά και δυνάμεις του στρατού, ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα και ελικόπτερο.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube