Γενικά θέματα
Επικίνδυνες εξελίξεις στον Ειρηνικό: Δύο πολεμικά πλοία στέλνει η Γερμανία

Βήματα προς την δημιουργία συμμαχίας τύπου ΝΑΤΟ στον Ειρηνικό
Αυξάνοντας τη στρατιωτική της παρουσία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η Γερμανία βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί καθώς η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος του Βερολίνου
Η Γερμανία θα στείλει δύο πολεμικά πλοία στη ζώνη του Ινδο-Ειρηνικού το 2024, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius, στον απόηχο της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στην Κίνα και την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Ταϊβάν για τη διαφιλονικούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Μιλώντας στην σημαντικότερη διάσκεψη ασφαλείας της Ασίας που είναι γνωστή ως Διάλογος Shangri-La, ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι χώρες πρέπει να υπερασπιστούν τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και την προστασία των μεγάλων θαλάσσιων διόδων.
«Για τον σκοπό αυτό, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε στείλει μια φρεγάτα στον Ινδο-Ειρηνικό το 2021 και θα αναπτύξει ξανά, το 2024, δύο πολεμικά πλοία –αυτή τη φορά μια φρεγάτα και ένα πλοίο εφοδιασμού– στην περιοχή», είπε ο Pistorius, σύμφωνα με ένα σενάριο της ομιλίας του που διανεμήθηκε από το υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο.
O Γερμανός υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η αποστολή των πολεμικών πλοίων δεν στρέφεται εναντίον κανενός έθνους, μια παρατήρηση που επιχειρεί προφανώς να μην προκαλέσει περαιτέρω το Πεκίνο.
Το 2021, η Γερμανία είχε στειλει ένα πολεμικό της πλοίο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μετά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ που είχαν σημάνει συναγερμό μεταξύ των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ, επικαλούμενες τον κίνδυνο από τις τις εδαφικές φιλοδοξίες της Κίνας.
Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ως δική της και έχει κατασκευάσει στρατιωτικά φυλάκια σε τεχνητά νησιά στα ύδατα που περιέχουν κοιτάσματα αερίου και πλούσια αλιεία.
Αυξάνοντας ωστόσο τη στρατιωτική της παρουσία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η Γερμανία βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί καθώς η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος του Βερολίνου.
Η Γερμανία ζήτησε από την Κίνα να μην προσλαμβάνει πρώην πιλότους της Λουφτβάφε
Παράλληλα, ο Boris Pistorius ζήτησε από την κυβέρνηση της Κίνας να πάψει να προσλαμβάνει πρώην πιλότους της Λουφτβάφε για να εκπαιδεύουν στην Κίνα τους κινέζους πιλότους, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί έτσι να αποκαλυφθούν απόρρητα του ΝΑΤΟ.
«Ανέφερα το ζήτημα των γερμανών πιλότων της Bundeswehr (σ.σ.: οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις), οι οποίοι έχουν προφανώς προσληφθεί για να εξασφαλίσουν την εκπαίδευση (κινέζων) πιλότων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Pistorius, έπειτα από συνομιλία του με τον κινέζο ομόλογό του Li Sangfu στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την άμυνα και την ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.
«Ανέφερα ξεκάθαρα ότι περιμένω να σταματήσει αμέσως αυτή η πρακτική και του είπα ότι και ο ίδιος πιθανόν δεν θα ήταν πολύ χαρούμενος, αν προσπαθούσα εγώ να κάνω το ίδιο πράγμα», πρόσθεσε, σύμφωνα με δηλώσεις που δόθηκαν στον Τύπο από το υπουργείο του.
Ο κινέζος υπουργός «δεν αρνήθηκε, αλλά σχετικοποίησε από την πλευρά του την έκταση» αυτής της υπόθεσης, είπε ακόμη.
Γερμανικά δημοσιεύματα περί εμπλοκής των κινέζικων μυστικών υπηρεσιών
Δύο γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel και ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός ZDF, αποκάλυψαν στις 2/6 πως πρώην πιλότοι της γερμανικής Πολεμικής Αεροπροίας προσλαμβάνονται εδώ και χρόνια από τη Κίνα για να εκπαιδεύσουν τους κινέζους πιλότους και ισχυρίστηκαν ότι μερικοί απ’ αυτούς έχουν προσληφθεί από την επιχείρηση ενός μέλους των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών.
Η υπόθεση, σύμφωνα με τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης, απασχολεί εδώ και εβδομάδες την επιτροπή ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών της γερμανικής βουλής.
«Ανησυχούμε επειδή στρατιωτικοί, αφού εργάσθηκαν για το γερμανικό κράτος, μπορεί να έχουν θέσεις εργασίας που να τους οδηγούν στο να προδώσουν κρατικά απόρρητα», δήλωσε στο ZDF ο πρόεδρος της επιτροπής Konstantin von Nodz.
Οι εν λόγω γερμανοί στρατιωτικοί ήταν πιλότοι καταδιωκτικών Eurofighter και συμμετείχαν στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.
Το Βερολίνο εκφράζει γι’ αυτό φόβους ότι απόρρητα για τις τακτικές της Ατλαντικής συμμαχίας μπορεί να αποκαλυφθούν στην Κίνα.
Το υπουργείο Άμυνας προγραμματίζει να αρχίσει έρευνα, σύμφωνα με το ZDF, ενώ παρόμοιες περιπτώσεις έχουν επισημανθεί τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
www.bankingnews.gr

Γενικά θέματα
Reuters: Σύμφωνη με την πρόταση των ΗΠΑ η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός
Η νέα πρόταση, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση δέκα ομήρων και 70 ημέρες εκεχειρίας, ελήφθη από τη Χαμάς μέσω διαμεσολαβητών.

Η Χαμάς συμφώνησε με την πρόταση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα Παλαιστίνιος αξιωματούχος της οργάνωσης, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιθανό τέλος του πολέμου.
Τι προβλέπει η πρόταση Γουίτκοφ
Η νέα πρόταση, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση δέκα ομήρων και 70 ημέρες εκεχειρίας, ελήφθη από τη Χαμάς μέσω διαμεσολαβητών.
«Η πρόταση περιλαμβάνει την απελευθέρωση δέκα ζωντανών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς σε δύο ομάδες με αντάλλαγμα μια εκεχειρία 70 ημερών και μια μερική απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας», είπε η πηγή.
Η πρόταση προβλέπει επίσης την απελευθέρωση ορισμένων Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων εκείνων που εκτίουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ.
Πηγή: Reuters
Γενικά θέματα
Αυτή είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Η φοίτηση, οι συνθήκες, αλλά και τις προοπτικές των αυριανών μας Αξιωματικών

Η ιστορική Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αποτελεί το φυτώριο για τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, από την απελευθέρωση μέχρι και σήμερα. Είναι εδώ, όπου οι νέοι και οι νέες μόλις τελειώσουν το σχολείο και εφόσον περάσουν στη σχολή, θα αποκτήσουν τις γνώσεις, πνευματικές και σωματικές, για να ανταποκριθούν σε αυτόν τον σημαντικό ρόλο.
Την επισκεφτήκαμε, μαζί με σχολεία λυκείου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μια Ημέρα Εύελπις», και σας παρουσιάζουμε την εκπαίδευση κι όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι σκέφτονται να γίνουν οι αυριανοί μας αξιωματικοί…
Δείτε το ρεπορτάζ:
Με αποστολή τη μετάδοση της γνώσης της Στρατιωτικής Επιστήμης και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών, οι Ευέλπιδες με τη φοίτησή τους αναπτύσσουν επίσης τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή, έτσι ώστε να εξελιχθούν στους ηγέτες του αύριο, σε αυτή την τόσο κρίσιμη υπηρεσία.
Η ιστορία της, συνυφασμένη με την ίδρυση του ελληνικού κράτους, αφού είναι το αρχαιότερο ανώτατο ίδρυμα της χώρας και λειτουργεί ήδη από το 1828 -ήταν από τις πρώτες ενέργειες που έκανε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος όρκισε ο ίδιος και τους πέντε πρώτους Ευέλπιδες. Έκτοτε, από αυτή τη σχολή αποφίτησαν οι αξιωματικοί που καθοδήγησαν τους Έλληνες στην εθνική ολοκλήρωση και στην απελευθέρωση των υπόλοιπων εδαφών.


Η Σχολή μετεξελισσόταν διαρκώς στα σύγχρονα στρατιωτικά πρότυπα, και μάλιστα πέρσι συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο, καταλαμβάνοντας μάλιστα και την έκτη θέση.
Ωστόσο, μέχρι πριν λίγα χρόνια, η βάση στις πανελλαδικές εξετάσεις για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, αλλά και τις υπόλοιπες στρατιωτικές σχολές, ήταν πολύ υψηλή, αλλά πρόσφατα έπεσε αρκετά, εξαιτίας των ευρύτερων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών. Πάντως με έναυσμα τις σημαντικές αυξήσεις στον μισθό που λαμβάνουν από την πρώτη ημέρα φοίτησης οι Ευέλπιδες, αλλά και με τις προοπτικές που διανοίγονται για μια ενδιαφέρουσα καριέρα, γίνεται προσπάθεια να αναστραφεί αυτή η τάση.
Οι Ευέλπιδες που ολοκληρώνουν την τετραετή φοίτηση ορκίζονται Ανθυπολοχαγοί και κατατάσσονται στα ανάλογα Όπλα (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό, Μηχανικό, Διαβιβάσεις, Αεροπορία Στρατού) ή στα τρία Σώματα (Τεχνικό, Υλικού Πολέμου, Εφοδιασμού Μεταφορών). Από εκεί και πέρα, υπάρχει η δυνατότητα μεταπτυχιακών αλλά και διδακτορικών σπουδών, ενώ οι Αξιωματικοί μπορούν να φοιτήσουν στη συνέχεια σε σχολές του εξωτερικού, αλλά και να υπηρετήσουν σε διάφορες θέσεις στο εξωτερικό, όπως στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ, σε πρεσβείες, ειρηνευτικές αποστολές κ.α.
Η εκπαίδευση
Η Σχολή προσφέρει επίσης ευρεία Ακαδημαϊκή μόρφωση, η οποία συμπληρώνει αλλά και διευρύνει την Στρατιωτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα της Ακαδημαϊκής εκπαίδευσης περιλαμβάνει αντικείμενα από ένα ευρύ φάσμα των επιστημών, από Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες μέχρι Εφαρμοσμένες Επιστήμες, από Χημεία σε Ιστορία και από Ψυχολογία σε Μηχανική.

Η στρατιωτική εκπαίδευση ξεκινά από το πρώτο έτος, οπότε ο Εύελπις υφίσταται Βασική Στρατιωτική Εκπαίδευση και εκπαιδεύεται στην ατομική τακτική. Συνεχίζει τα επόμενα χρόνια ώστε να καταστεί άριστος γνώστης στη διοίκηση ομάδος και διμοιρίας και μαθαίνει τα στοιχεία οργάνωσης και λειτουργίας του Λόχου Πεζικού.

Οι φοιτητές διαμένουν σε θαλάμους της σχολής, συνηθίζοντας έτσι την στρατιωτική ζωή.





Σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση του Εύελπι παίζει και η φυσική αγωγή, με σκοπό αφ’ενός την προσωπική ενδυνάμωσή του ώστε να ανταπεξέρχεται στις κακουχίες και στον απαιτητικό τρόπο ζωής του στρατιωτικού και αφ’ετέρου τη δυνατότητα λειτουργίας του ως εκπαιδευτού, ο οποίος θα εκπονεί και εκτελεί ένα κατάλληλο, ασφαλές και αποτελεσματικό πρόγραμμα σωματικής αγωγής για τους υφισταμένους του.



Ο Υπολοχαγός Θεόδωρος Γκιρεμέζης αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι οι βασικοί λόγοι που έχει κάποιος για να φοιτήσει στη Σχολή, είναι «η εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση, η στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, η προσφορά στην πατρίδα, η προσωπική ανάπτυξη και περιπέτεια, καθώς και η προσωπική εξέλιξη και ειδίκευση».
Ο τριτοετής φοιτητής Ζαννής Βεντούρης προσθέτει ότι όσοι το σκέφτονται, θα πρέπει να κατανοήσουν τις ειδικές απαιτήσεις της σχολής, και για το ειδικό πρόγραμμα, καθώς και αν εκφράζει κάποιον αυτό το επάγγελμα. «Το αίσθημα της πειθαρχίας και της ομαδικότητας είναι απαραίτητο», τονίζει, όπως και οι επαγγελματικές προσδοκίες από αυτή την καριέρα.
Γενικά θέματα
Τι συζητήθηκε στην Ακαδημία της τουρκικής MIT για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Ελλάδας;
Το γεγονός ότι πλέον και η ίδια η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας ασχολείται με το θέμα, δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία η Άγκυρα αντιμετωπίζει το ζήτημα


Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού φιλοκυβερνητικού πρακτορείου DHA, η Τουρκική Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών (MIA -Milli Istihbarat Akademisi) διοργάνωσε πάνελ με θέμα: «Χάρτης Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού: νομική φύση, αποτελέσματα και το μέλλον», με συμμετοχή του προέδρου της Ακαδημίας, αλλά και εξειδικευμένων επιστημόνων και τεχνοκρατών.
Ο πρόεδρος της MΙΑ, καθηγητής Τ. Κοσέ, δήλωσε, σύμφωνα με το DHA, ότι «οι περιοχές Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού που ανακοίνωσε η Ελλάδα συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τις περιοχές της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο Πέλαγος όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο», και ότι αυτό αποδεικνύει πως παραβιάζονται οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας. Ο πρόεδρος της MΙΑ καλεί, μάλιστα, την Ε.Ε. «αντί να είναι εμπλεκόμενο μέρος στο ζήτημα, να υιοθετήσει μια αντίληψη που να συμβάλλει στη δίκαιη επίλυση του προβλήματος».
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης της Ακαδημίας της ΜΙΤ βρέθηκε ο χάρτης του τουρκικού Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας (DEHUKAM) λίγες ώρες πριν από την επίσημη ελληνική ανακοίνωση σχετικά με τον ΘΧΣ που θα κατατεθεί στην Κομισιόν. Ο ελληνικός χάρτης αποτυπώνει την πραγματικότητα επί του πεδίου όσον αφορά τη ζώνη των ελληνικών χωρικών υδάτων και την δυνητική ΑΟΖ βάσει του Δικαίου της Θάλασσας.

Στο πάνελ της Ακαδημίας της ΜΙΤ συζητήθηκαν οι περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας στις θάλασσες που περιβάλλουν τη χώρα, η ασφάλεια των ακτών και οι οικονομικές συνέπειες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Στο πάνελ, που συντόνισε ο καθηγητής της ΝΙΑ Φετουλάχ Μπαϊρακτάρ, συμμετείχαν η καθηγήτρια Ν.Α. Ατεσόγλου, ο Γ. Ατσέρ (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπεγιαζίτ της Άγκυρας), και ο Μουσταφά Μπασκαρά, διευθυντής του DEHUKAM, ο οποίος έχει σχεδιάσει τον τουρκικό χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού.
Ο πρόεδρος της MΙΑ, καθηγητής Ταλχά Κοσέ, έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης, τονίζοντας ότι η «προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας σε χερσαίο, θαλάσσιο, εναέριο, διαστημικό και κυβερνοχώρο αποτελεί βασική προτεραιότητα». Τόνισε, μάλιστα, ως προτεραιότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών την «αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό των νέων ευκαιριών, αλλά και την αντιμετώπιση των απειλών που ενδέχεται να προκύψουν στους πέντε αυτούς τομείς».
Ο Τ.Κοσέ δήλωσε ότι η Τουρκία κήρυξε «άκυρο» τον Χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Ε.Ε. για την Ελλάδα , που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2024, καθώς περιλαμβάνει περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, το οποίο, όπως είπε, οι «πρόγονοί μας αποκαλούσαν “Θάλασσα των Νησιών”». Μια αναφορά που παραπέμπει στον τουρκικό αναθεωρητισμό, ο οποίος αποφεύγει να αναγνωρίσει ρητά την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών, αμφισβητώντας ουσιαστικά το καθεστώς που έχει εδραιωθεί με τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων.
Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας κατηγόρησε, μάλιστα, την Ε.Ε. ότι με τους χάρτες Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, επιδιώκει να «αποκτήσει έλεγχο στον μεγαλύτερο δυνατό χώρο εντός της τουρκικής περιοχής αποκλειστικής δικαιοδοσίας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο». Απέδωσε επίσης τη στάση της Ε.Ε. στην υιοθέτηση των «μαξιμαλιστικών» θέσεων των δύο κρατών-μελών της, στην προσπάθεια να επεκτείνει την κυριαρχία της στις θάλασσες και συγχρόνως να έχει λόγο σε περιοχές όπως η Ανατολική Μεσόγειος, όπου υπάρχει υπόγειος πλούτος, κυρίως φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Ο διευθυντής της Ακαδημίας της ΜΙΤ τόνισε ότι αυτή η προσέγγιση της Ε.Ε. είναι «αντίθετη με τις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας». Ο Τ.Κοσέ, προβάλλοντας την επίσημη γραμμή της Άγκυρας, τόνισε ότι οι «μονομερείς απόπειρες παρέμβασης της Ε.Ε. σε τέτοιου είδους διμερείς διαφορές βλάπτουν την ολοκληρωμένη και δίκαιη επίλυση των προβλημάτων», καλώντας την Ε.Ε. να υιοθετήσει μια «δίκαιη επίλυση του προβλήματος αντί να μετατρέπεται σε εμπλεκόμενο μέρος της διαφοράς», καθώς αυτό, υποστήριξε, θα συμβάλει θετικά στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι, εξετάζοντας τον ελληνικό Χάρτη του ΘΧΣ, διαπιστώνεται ότι στην Τουρκία απομένει πολύ μικρή περιοχή πέραν των χωρικών υδάτων της στο Αιγαίο, ενώ χαρακτηρίζεται απαράδεκτη η θαλάσσια περιοχή που αποδίδεται στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, με βάση τον υπολογισμό των θαλάσσιων ζωνών του Καστελόριζου.
Ο πρόεδρος της Ακαδημίας της ΜΙΤ κατηγορεί την Ελλάδα ότι οι ζώνες του ΘΧΣ που δημοσίευσε συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τις περιοχές υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας έτσι τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και υπεραμύνθηκε του χάρτη που δημοσίευσε το DEHUKAM και καταγράφει τις διεκδικήσεις της «Γαλάζιας Πατρίδας».
Αλλά και ο πρόεδρος του DEHUKAM, καθηγητής Μουσταφά Μπασκαρά, εκτίμησε ότι η «Νότια Κύπρος έχει καταθέσει στην Κομισιόν έναν ΘΧΣ που παραβιάζει τα δικαιώματα της “ΤΔΒΚ”, η οποία θα πρέπει», όπως είπε, «να δημοσιεύσει τον δικό της Χάρτη», ανακοινώνοντας συγχρόνως ότι το DEHUKAM θα ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ έχει προαναγγείλει την διαμόρφωση τουρκικού χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού στην βάση του χάρτη που δημοσιοποίησε το DEHUKAM που θα αποτυπώνει πρακτικά όλες τις διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου και την κατάθεση του τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ και της Unesco.
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Άμυνα3 μήνες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Άμυνα3 εβδομάδες πριν
Χειρουργική επιχείρηση! Η Ινδία χτύπησε το Πακιστάν με SCALP και HAMMER που εκτοξεύτηκαν από Rafale
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Διεθνή3 εβδομάδες πριν
Ινδός στρατηγός απειλεί με πυρηνικό αφανισμό την Τουρκία