Weather Icon

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι από την άσκηση “Νικητής-Δήμητρα 2023” στην Κύπρο

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι από την άσκηση “Νικητής-Δήμητρα 2023” στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, η Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2023». Η άσκηση ήταν ευρείας κλίμακας και διεξάχθηκε στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων του Γενικού Επιτελείου, των Διοικήσεων, Σχηματισμών και Τακτικών Συγκροτημάτων της Εθνικής Φρουράς, ενώ σε φάσεις της άσκησης κλήθηκαν και συμμετείχαν προγραμματισμένα και έκτακτα έφεδροι και εθνοφύλακες.


Συμμετείχαν επίσης, κρατικοί φορείς και υπηρεσίες σχετιζόμενες με την άμυνα και ασφάλεια, υπό το συντονισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΚΥΠΣΕΑ) του Υπουργείου Άμυνας, που εμπλέκονται στην παροχή υποστήριξης στην Εθνική Φρουρά.

Σκοπός της άσκησης ήταν, η εκπαίδευση και ο εθισμός του συνόλου του προσωπικού στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, στη μετατροπή τους σε οδηγίες και διαταγές σε περίοδο έντασης, κρίσης και επιχειρήσεων, η εξάσκηση των τμημάτων σε διακλαδικά επιχειρησιακά σενάρια, η αντιμετώπιση του μη αναμενόμενου, η αξιολόγηση των επιχειρησιακών εργαλείων, του συστήματος διοικητικής μέριμνας, του συστήματος επιστράτευσης, καθώς και η υλοποίηση και δοκιμή σχεδίων.

Aυτή εξέλιξη ενόχλησε τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν:

”Στη Νότια Κύπρο, η Εθνική Φρουρά επιχείρησε επιθετική ενέργεια. Αθήνα και Λευκωσία επιτάχυναν τις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε επίπεδο Εθνικής Φρουράς. Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνοφρουρά της Ρόδου βρέθηκε στη Νότια Κύπρο για να συμμετάσχει σε άσκηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Νότιας Κύπρου, η άσκηση με τη συμμετοχή της 7ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και της Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, αποτελούνταν από δύο ενέργειες και αναφέρεται ότι δοκιμάστηκε το σενάριο της επίθεσης.”

Το δημοσίευμα:

 

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube