Weather Icon

Εφημερίδα καλεί Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ και Μπαράν: Σταθείτε όρθιοι και υπερασπιστείτε την “τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης”

Εφημερίδα καλεί Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ και Μπαράν: Σταθείτε όρθιοι και υπερασπιστείτε την “τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης”

Προβοκατόρικο δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας στη Θράκη

Στην επίθεση φαίνεται πως περνούν οι Τούρκοι, καθώς η γνωστή τουρκόφωνη εφημερίδα Birlik Gazetesi της Θράκης (την οποία αναφέρει “Δυτική Θράκη”, κατά την τουρκική προπαγάνδα) και ο αρχισυντάκτης της Ιλχάν Ταχσίν, με άρθρο στον ηλεκτρονικό ιστότοπο, καλούν σε συστράτευση βουλευτών για την “τουρκική μουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης”.

Εφημερίδα καλεί Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ και Μπαράν: Φροντίστε την "τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης"

Όπως αναφέρει το άρθρο: “ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η Τουρκική Μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν έχει πιεστεί τόσο πολιτικώς από την Ελλάδα. Τώρα η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Ειδικότερα, οι βουλευτές που εκλέγονται από τη μειονότητα δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουν να υποθηκευθεί το μέλλον της μειονότητας ενεργώντας σε μια γροθιά”.

Όπως συνεχίζει το άρθρο η Ελλάδα ζητά από τους βουλευτές να επισημάνουν ότι πρόκειται περί μουσουλμανικής μειονότητας και ότι αναγνωρίζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης και επισημαίνει ότι η Ελλάδα προσπαθεί “να επιβάλει” στην “τουρκική” μειονότητα να καλείται “ελληνική μειονότητα”. Καλεί τους βουλευτές της μειονότητας να μην “πέσουν σε αυτή την παγίδα. Εάν χρειαστεί, θα πρέπει να αποχωρήσουν” ή ακόμα και “να παραιτηθούν από τα κόμματά τους και να παραμείνουν στη Βουλή ως ανεξάρτητοι”.

Στη συνέχεια αναφέρει: “Αν ο Οζγκιούρ Φερχάτ, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Μπουρχάν Μπαράν δεν μπορούν να συμπαρασταθούν σε αυτή την περίοδο, αυτή η δουλειά έχει τελειώσει. Είναι αναπόφευκτο τότε το ερώτημα γιατί σας επέλεξε η μειονότητα. Όσο για τον Ιλχάν Αχμέτ, ‘συστρατεύθηκε τώρα’, θα ήταν όνειρο να περιμένουμε πολλά”, εννοώντας προφανώς ότι δεν ακολουθεί τις επιταγές του τουρκικού προξενείου.

“Φροντίστε τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και κλείστε το θέμα! Αν δεν το κάνετε τώρα, πότε θα το κάνετε; Αν χρειαστεί, όλα τα κόμματα να μη δεχτούν ούτε έναν υποψήφιο από τη μειονότητα, αυτό είναι πρόβλημά τους. Αλλά μη λυγίζετε! Μην παίζετε το παιχνίδι! Η παγίδα μεγάλη, προσέξτε!”, γράφει το άρθρο.

Πέτρος Κράνιας

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube