REAL TIME |

Weather Icon

Echedoros… reports: Το κόμμα των Ελλήνων στην Αλβανία θεωρεί τον Μπελέρη πολιτικό κρατούμενο και ζητά την απελευθέρωσή του

Echedoros… reports: Το κόμμα των Ελλήνων στην Αλβανία θεωρεί τον Μπελέρη πολιτικό κρατούμενο και ζητά την απελευθέρωσή του

Για την υπόθεση του δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη δύο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου, στη σημερινή Ολομέλεια της Αλβανικής Βουλής μίλησε ο βουλευτής και επικεφαλής του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.

Ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του, χαρακτηρίζοντάς τον ως πολιτικό κρατούμενο.

«Ο πολίτης Διονύσιος Άλφρεντ Μπελέρης καταπατείται αυθαίρετα από κάθε πλευρά της ελευθερίας του και στερείται του συνταγματικού δικαιώματος να ασκεί τις εξουσίες και τις ευθύνες που του εμπιστεύονται οι συμπολίτες του. Στην κοινότητα του δήμου Χειμάρρας έχει καταπατηθεί το αυτονόητο δικαίωμα του λαού. Και γιατί όλα αυτά; Μόνο και μόνο επειδή δεν του αρέσει ο πρώτος Λούντοβικ της Αλβανίας. Εξαιτίας του ο κ. Μπελέρης κρατείται παράνομα στη φυλακή,  και σε αυτό το κίνητρο και ο μαέστρος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας», κατηγόρησε ο Ντούλες.

Ο Μπελέρης, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία ψηφοφόρων, εξελέγη δήμαρχος της παραλιακής πόλης Χειμάρρας, που κατοικείται κυρίως από Έλληνες και η εκλογή του επιβεβαιώθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Παραμένει υπό κράτηση και αν δεν ορκιστεί εντός τριών μηνών θα χάσει την θητεία του.

Αυτές τις μέρες απορρίφθηκε το αίτημά του να αποφυλακιστεί και να μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό, κάτι που θα ήταν ευκαιρία να ξεκινήσει το αξίωμα του δημάρχου.

Σε αυτό αντέδρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το οποίο, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι ο Μπελέρης εμποδίζεται άμεσα να ορκιστεί και η απόφαση «προκαλεί βαθιά ανησυχία για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξή του», γράφει η ‘Βέτσερ’ επικαλούμενη το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube