Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα , Ουκρανία , Ρωσία 3 Ιουνίου 2023

Διπλωματική κινητικότητα: Εντείνονται οι πιέσεις της Κίνας στην Ουκρανία να μπει σε διάλογο με τη Ρωσία

Διπλωματική κινητικότητα: Εντείνονται οι πιέσεις της Κίνας στην Ουκρανία να μπει σε διάλογο με τη Ρωσία

Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Κίνας-Ουκρανίας

Κινέζος υπουργός Άμυνας Li Shangfu συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov και την ομάδα του στο περιθώριο της συνόδου Shangri-La στη Σιγκαπούρη

Η Κίνα σταδιακά εντείνει τις διπλωματικές της πρωτοβουλίες για την επίλυση του Ουκρανικού
Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Li Shangfu παρέτεινε πρόταση στον Ουκρανό ομόλογό του το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 να χρησιμοποιήσει «όλα τα δυνατά μέσα» προσέγγισης των δύο πλευρών προκειμένου να προσπαθήσει να τερματίσει τον πόλεμο στη Ουκρανία ενώ δεσμεύτηκε επίσης να διευρύνει τη συνεργασία των δύο πλευρών όσον αφορά αμυντικά ζητήματα με το Κίεβο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό των Ενώπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023.
Ο Li συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov και την ομάδα του στο περιθώριο της συνόδου Shangri-La στη Σιγκαπούρη, με την Κίνα να συνεχίζει να πιέζει για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης παρά τους στενούς πολιτικούς και οικονομικούς της δεσμούς με τη Μόσχα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ουκρανική πλευρά ενημέρωσε την Κίνα για τις εξελίξεις στο μέτωπο από το Πεκίνο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Volodymyr Havrylov κατά τη διάρκεια συνέντευξης.
«Είναι έτοιμοι για επικοινωνία για να επεκτείνουν τις επαφές μεταξύ της ουκρανικής και κινεζικής στρατιωτικής ηγεσίας», δήλωσε ο Havrylov μετά τις συνομιλίες του με Κινέζους αξιωματούχους.
«Ελπίζω ότι θα αναπτυχθεί κάποια δυναμική μετά τη συνάντηση».

Η παρέμβαση

Το Πεκίνο έχει εντείνει τις προσπάθειες για διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Xi Jinping.
Η πρόταση του Πεκίνου περιλαμβάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός, κάτι που η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν απορρίψει όλοι επειδή θα βοηθούσε ουσιαστικά τη Ρωσία να εδραιώσει εδαφικά κέρδη.
Νωρίτερα το Σάββατο (3/6), ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας Prabowo Subianto, υπερασπίστηκε με πάθος μια νέα ειρηνευτική πρόταση για την Ουκρανία που θα αφήσει τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν κατοχυρώσει τις θέσεις τους επί Ουκρανικού εδάφους, επισημαίνοντας ότι τα ασιατικά κράτη γνωρίζουν το κόστος του πολέμου εξίσου καλά ή καλύτερα από τα ευρωπαϊκά ομολόγους τους.
Αυτή η προσφορά απορρίφθηκε από τον Reznikov, ο οποίος είπε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης νωρίτερα ότι «ακούγεται σαν σχέδιο Ρωσίας, όχι ινδονησιακό σχέδιο».
«Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, μετά από αυτό θα διαπραγματευτούμε με το καθεστώς του Κρεμλίνου ή με νέο ηγέτη», πρόσθεσε.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ήταν επίσης σε επαφή με την αμερικανική αντιπροσωπεία «σε πολλές περιπτώσεις» κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στη Σιγκαπούρη, είπε ο Χαβρίλοφ, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης μεταξύ του Reznikov και του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.
«Έχουμε την πλήρη υποστήριξή τους», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube