REAL TIME |

Video , Τουρκία 11 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Καραϊτίδης: Προσοχή στις κινήσεις της Τουρκίας

Δημήτρης Καραϊτίδης: Προσοχή στις κινήσεις της Τουρκίας

Δημήτρης Καραϊτίδης: Ανησυχία και επαγρύπνηση! Προσοχή στις κινήσεις της Τουρκίας – Να αποφεύγονται οι υπερβολές

Σε μια νέα φάση εισέρχονται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με άξονα τα εθνικά θέματα σύμφωνα με τον πρέσβη ε.τ. Δημήτρη Καραϊτίδη.

Αυτή η νέα φάση, που θα περιλαμβάνει και παραινέσεις εμφατικές συμμάχων μας όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, για ταχύτατες επαφές διαλόγου με την Τουρκία, χρειάζεται εξαιρετική προσοχή και προετοιμασία, λέει ο Δημήτρης Καραϊτίδης , όταν είναι εμφανές πως η Τουρκία σε τίποτα δεν έχει μεταβάλλει την αναθεωρητική της ατζέντα των διεκδικήσεων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.

Είναι απορίας άξιο τονίζε , πως στην Ελλάδα αναλυτές και κεντρικά ΜΜΕ, εμφανίζουν την νέα κυβέρνηση Ερντογάν, ως απαλλαγμένη από τα “γεράκια” , όταν βασικοί αρχιτέκτονες του αναθεωρητισμού της, όπως ο Χακάν Φιντάν , αναλαμβάνουν κρίσιμα υπουργεία , όπως το Εξωτερικών.

Η Ελλάδα, λέει ο Δημήτρης Καραϊτίδης θα πρέπει να παρατηρήσει με προσοχή τις άμεσες κινήσεις της Τουρκίας, προς Αίγυπτο και Ισραήλ, γιατί ειδικά στις θαλάσσιες ζώνες, το θέμα την αφορά άμεσα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube