REAL TIME |

Weather Icon
AI , Ηνωμένο Βασίλειο 13 Ιουνίου 2023

Bloomberg: O Sunak θέλει να δώσει ηγετικό ρόλο στη Βρετανία στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης

Bloomberg: O Sunak θέλει να δώσει ηγετικό ρόλο στη Βρετανία στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σουνάκ θέλει η Βρετανία να έχει μεγαλύτερο ρόλο στη συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη και τρέφει ελπίδες για την ίδρυση ενός οργάνου παγκόσμιας επίβλεψης στο Λονδίνο

Η Μεγάλη Βρετανία θέλει να πρωτοστατήσει στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak συνεχίζει την προσπάθεια του για να δώσει στη Βρετανία ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ προειδοποιεί τους ηγέτες του κλάδου ότι το έθνος πρέπει να δράσει γρήγορα για να διατηρήσει τη θέση του ως ένα από τα πρωτοποριακά κέντρα του κόσμου.

Ο Σουνάκ θέλει η Βρετανία να έχει μεγαλύτερο ρόλο στη συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη και τρέφει ελπίδες για την ίδρυση ενός οργάνου παγκόσμιας επίβλεψης στο Λονδίνο, κάτι που συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σούνακ εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τον επιχειρηματία τεχνολογίας Ian Hogarth να ηγηθεί ενός φορέα που επιβλέπει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης όπως αναφέρθηκε στο Sky News την Κυριακή, χωρίς να αναφέρει πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: Bloomberg Sunak keeps up push to make UK a leader in AI regulation

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube