Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 16 Ιουνίου 2023

Μπαρούτι η κατάσταση στα Βαλκάνια! Η Σερβία καλεί εφέδρους για στρατιωτικές ασκήσεις

Μπαρούτι η κατάσταση στα Βαλκάνια! Η Σερβία καλεί εφέδρους για στρατιωτικές ασκήσεις

Πολυήμερες και μονοήμερες στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται ήδη από τα τέλη Μαΐου και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, ενώ άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες θα πραγματοποιηθούν σύντομα, γράφει σερβικό δημοσίευμα, αναφερόμενο στο κάλεσμα εφέδρων για νέες στρατιωτικές ασκήσεις του σερβικού στρατού.

Όπως σημειώνεται, υποχρέωση θητείας στην εφεδρεία έχουν οι στρατεύσιμοι που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, αυτοί που έχουν ρυθμίσει την υποχρέωση υπηρέτησης στρατιωτικής θητείας με άλλο τρόπο και οι στρατεύσιμες γυναίκες που τηρούνται στα μητρώα.

Οι στρατεύσιμοι στην εφεδρεία τηρούνται στα αρχεία ως έφεδροι αξιωματικοί, έφεδροι υπαξιωματικοί και έφεδροι στρατιώτες.

Οι υποχρεώσεις των ανδρών στην εφεδρεία διαρκούν μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το 60ό έτος της ηλικίας τους και για τις γυναίκες μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το 50ό έτος της ηλικίας τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα διεξαχθούν πολυήμερες στρατιωτικές ασκήσεις έως τις 26 Ιουνίου σε πολλές περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σερβικού Υπουργείου Άμυνας, η ανάπτυξη στην εφεδρική δύναμη πραγματοποιείται σε πολεμικές εντολές, μονάδες και ιδρύματα του Σερβικού Στρατού, στρατιωτικές μονάδες και στρατιωτικά ιδρύματα του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών, μονάδες και αρχές Πολιτικής Προστασίας, αρχές, μονάδες και υπηρεσίες παρατήρησης, ενημέρωσης και ειδοποίησης κρατικές αρχές, εταιρείες, άλλα νομικά πρόσωπα και επιχειρηματίες που παράγουν είδη, δηλαδή παρέχουν υπηρεσίες ιδιαίτερης σημασίας για την άμυνα της χώρας.

Novosti.rs

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube