ΗΠΑ , Ινδία 19 Ιουνίου 2023

Αριθμούς ρεκόρ σημείωσαν οι εξαγωγές θαλασσινών της Ινδίας το οικονομικό έτος 2022-2023! Έπιασαν 8,09 δις δολάρια – Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος εξαγωγέας

Αριθμούς ρεκόρ σημείωσαν οι εξαγωγές θαλασσινών της Ινδίας το οικονομικό έτος 2022-2023! Έπιασαν 8,09 δις δολάρια – Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος εξαγωγέας

Οι εξαγωγές θαλασσινών της Ινδίας έφθασαν σε ιστορικό υψηλό στα 8,09 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το οικονομικό έτος 2022-23 (Απρίλιος 2022-Μάρτιος 2023), ανακοίνωσε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 το ομοσπονδιακό υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Όπως αναφέρει το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων, οι εξαγωγές θαλασσινών αυξήθηκαν κατά 26,73 %  ως προς την ποσότητα κατά την αναφερόμενη περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ινδικών προϊόντων θαλασσινών, ακολουθούμενες από την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ιαπωνία και τη Μέση Ανατολή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Οι εξαγωγές θαλασσινών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 21,94 % λόγω της υποτονικής ζήτησης», πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι κατεψυγμένες γαρίδες διατήρησαν την πρώτη θέση ως το κύριο εξαγόμενο είδος θαλασσινών, αξίας 5,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 67,72 τοις εκατό των συνολικών εξαγωγών θαλασσινών.

Το δεύτερο μεγαλύτερο εξαγόμενο είδος ήταν τα κατεψυγμένα ψάρια, κερδίζοντας 687,05 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή το 8,49 % των συνολικών εσόδων από τις εξαγωγές θαλασσινών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube