REAL TIME |

ΗΠΑ , Ινδία 5 Ιουνίου 2023

Αμερικανός νομοθέτης για την κοινή σύνοδο του πρωθυπουργού Μόντι στο Κογκρέσο: Η σχέση Ινδίας-ΗΠΑ είναι «σημαντική για την ασφάλεια, την ευημερία του κόσμου»

Αμερικανός νομοθέτης για την κοινή σύνοδο του πρωθυπουργού Μόντι στο Κογκρέσο: Η σχέση Ινδίας-ΗΠΑ είναι «σημαντική για την ασφάλεια, την ευημερία του κόσμου»

Πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Narendra Modi στην Αμερική, ο αμερικανός βουλευτής Raja Krishnamoorthi δήλωσε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης Ινδίας-ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική όχι μόνο για τις ΗΠΑ και την Ινδία αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. .

Η αντίδραση του βουλευτή των ΗΠΑ ήρθε μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού Μόντι να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας κατά την επίσκεψή του στη χώρα στις 22 Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ από το Ιλινόις, Κρισναμούρθι, δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτή η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου, των ΗΠΑ και της μεγαλύτερης δημοκρατίας στον κόσμο, της Ινδίας».

«Αυτή η σχέση δεν είναι σημαντική μόνο για την ασφάλεια και την ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας, αλλά θα υποστήριζα επίσης ότι αυτή η σχέση είναι σημαντική για την ασφάλεια και την ευημερία όλου του κόσμου και σίγουρα αυτό ισχύει στον 21ο αιώνα, όπου η ελευθερία Και η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, οι ελεύθερες επιχειρήσεις και οι ελεύθερες αγορές απειλούνται», πρόσθεσε ο Αμερικανός βουλευτής.

Είπε επίσης ότι προσβλέπει στην ενίσχυση και ανάπτυξη και εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας.

«Ανυπομονώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό με τους συμπολίτες μου Ινδοαμερικανούς στο Κογκρέσο, τους οποίους αποκαλώ στοργικά Samosa Caucus, καθώς και με τα 4 εκατομμύρια συν Ινδοαμερικανούς εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Krishnamoorthi.

Ένας άλλος βουλευτής των ΗΠΑ, ο Τζόναθαν Λ ​​Τζάκσον εξέφρασε επίσης τον ενθουσιασμό του για την ομιλία του πρωθυπουργού Μόντι στην κοινή σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

“Ανυπομονούμε για μια συνεχή ενίσχυση της συνεργασίας των σχέσεών μας. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις γνώσεις σας για την ηγεσία σας στην παγκόσμια σκηνή. Έτσι, εκ μέρους όλων μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανυπομονούμε να σας χαιρετίσουμε και να σε παραλάβω», είπε ο Τζάκσον.

Ο πρωθυπουργός Μόντι έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 22 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν.

«Κατά την ομιλία σας, θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε το όραμά σας για το μέλλον της Ινδίας και να μιλήσετε για τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες μας», ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας Mitch McConnell και ο Δημοκρατικός ηγέτης της Βουλής. είπε ο Hakeem Jeffries σε μια επιστολή προς τον Modi.

Η επιστολή έγραφε περαιτέρω ότι η «ιστορική ομιλία του Μόντι σε μια Κοινή Συνάντηση του Κογκρέσου πριν από επτά χρόνια άφησε μακροχρόνιο αντίκτυπο και βάθυνε σημαντικά τη φιλία» μεταξύ των δύο εθνών.

Η επιστολή ανέφερε επίσης την τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού Μόντι: “Η σχέση μας προετοιμάζεται για ένα σημαντικό μέλλον. Οι περιορισμοί του παρελθόντος είναι πίσω μας και τα θεμέλια του μέλλοντος είναι σταθερά στη θέση τους.”

“Για άλλη μια φορά, θα ήταν τιμή μας να είστε μαζί μας σε μια Κοινή Συνάντηση του Κογκρέσου για να γιορτάσουμε τη διαρκή φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε ένα πιο λαμπρό μέλλον για τις χώρες μας και για την κόσμο», έγραφε η επιστολή.

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ θα είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί εκ νέου η βαθιά, στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι “θα είναι μια ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η βαθιά και στενή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας και οι θερμοί δεσμοί της οικογένειας και της φιλίας που συνδέουν την Αμερική, τους Αμερικανούς και σαφώς τους Ινδούς. Και έτσι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις (ΗΠΑ ) Πρόεδρε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στις ΗΠΑ.

Ο Πιερ είπε περαιτέρω: «Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον Πρωθυπουργό Μόντι για την επίσημη κρατική επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου».

Ο Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου είπε ότι η επίσκεψη θα ενισχύσει επίσης την κοινή δέσμευση ΗΠΑ-Ινδίας για έναν ελεύθερο, ανοιχτό, ευημερούν και ασφαλή Ινδο-Ειρηνικό και την κοινή αποφασιστικότητα για αξιολόγηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, της καθαρής ενέργειας και του διαστήματος.

Ο πρωθυπουργός Μόντι είναι ο μόνος τρίτος ηγέτης στην ιστορία που προσκλήθηκε να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. Άλλοι είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσόρτσιλ (στο πλαίσιο του παγκόσμιου πολέμου) και ο πρώην πρόεδρος της Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Η Γερουσία India Caucus είναι ένας δικομματικός συνασπισμός που προωθεί τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας.

«Μόλις πλησιάσουμε στις 22, σίγουρα θα κάνουμε κλήσεις στο παρασκήνιο και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο Pierre.

Πρόσφατα, τονίζοντας τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ινδίας, ο Vedant Patel, κύριος αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ανυπομονούν για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Narendra Modi στη χώρα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube