Weather Icon

Αμερικανός γερουσιαστής εισήγαγε ψήφισμα που προτρέπει τις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση στο θέμα του αποκλεισμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Αμερικανός γερουσιαστής εισήγαγε ψήφισμα που προτρέπει τις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση στο θέμα του αποκλεισμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο αποκλεισμός του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν έχει αφήσει περισσότερους από 100.000 Αρμένιους χωρίς πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης.  Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Καλιφόρνια, εισήγαγε ένα δικομματικό ψήφισμα που καταδικάζει τον αποκλεισμό και προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν δράση τώρα.

Ο λόγος για τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Άλεξ Παντίγια, ο οποίος σε tweet του ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.


Ο γερουσιαστής είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με υποθέσεις που αφορούν την παιδική εργασία

Έχει ψηφίσει περισσότερα από 70 νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας ορόσημο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, και ονομάστηκε ως ένας από τους «πιο αποτελεσματικούς νομοθέτες του Σακραμέντο.

Υπήρξε ο πρώτος Λατίνος υπουργός Εξωτερικών της Καλιφόρνια που ψηφίστηκε στις 5 Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη το 2018, λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε Λατίνο εκλεγμένο αξιωματούχο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως υπουργός Εξωτερικών, ο Άλεξ εργάστηκε για να κάνει τις εκλογές μας πιο προσιτές και χωρίς αποκλεισμούς, ενώ αγωνίστηκε για την προστασία της ακεραιότητας των εκλογικών μας συστημάτων. Τον Δεκέμβριο του 2020 ο Alex διορίστηκε από τον Κυβερνήτη Gavin Newsom για να ολοκληρώσει τη θητεία της εκλεγμένης Αντιπροέδρου Kamala Harris.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube