Weather Icon

Ζελένσκι: Επίσκεψη και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη – Τι θα συζητήσει

Ζελένσκι: Επίσκεψη και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη – Τι θα συζητήσει

Φωτ.: Reuters

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να πιέσει για περισσότερες κατηγορίες κατά των Ρώσων

Επίσκεψη και στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη πρόκειται να κάνει την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής μετάβασης του στην ολλανδική πόλη.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το ίδιο το δικαστήριο, λέγοντας ότι ο Ουκρανός ηγέτης θα συμμετέχει σε συνάντηση εντός του οργανισμού στη Χάγη. Συγκεκριμένα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Πιότρ Χοφμάνσκι και τον γραμματέα Οσβάλδο Σαβάλα Αγιλάρ.

Ο κ. Ζελένσκι αναμένεται να πιέσει για την απαγγελία περισσότερων κατηγοριών κατά της ρωσικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, πέραν εκείνων που αφορούν στη βίαιη απομάκρυνση παιδιών από την Ουκρανία, που βαρύνουν μεταξύ άλλων και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ηδη έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο ηγεμόνα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφθασε στο κτίριο της ολλανδικής Γερουσίας στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος για συνάντηση με Ολλανδούς κοινοβουλευτικούς, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι της Γερουσίας και της Βουλής.

Αργότερα αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε ενώ θα έχει και ακρόαση με τον Ολλανδό βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, ο κ. Ζελένσκι θα εκφωνήσει στη Χάγη ομιλία με θέμα «Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» για την Ουκρανία.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του Κιέβου στην καταγγελλόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο» στο πλαίσιο «απόπειρας δολοφονίας» του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: Reuters, Ukrinform, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube