Weather Icon

ΥΠΕΞ για προφυλάκιση Φρέντι Μπελέρη: Σκανδαλώδης απόφαση εάν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα

ΥΠΕΞ για προφυλάκιση Φρέντι Μπελέρη: Σκανδαλώδης απόφαση εάν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα

Για σκανδαλώδη απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, εφόσον τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου.

«Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», προσθέτει και εξηγεί πως μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών  στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου.

Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία  δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο, συνοψίζει.

https://newpost.gr/eidiseis/ypex-gia-profylakisi-frenti-mpeleri-skandalodis-apofasi-ean-ta-stoicheia-den-einai-adiaseista/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube