Weather Icon
Ολλανδία , Τουρκία 20 Μαΐου 2023

Βρέθηκε 1 τόνος κοκαΐνης σε κοντέινερ που πήγαινε από την Τουρκία στην Ολλανδία!

Βρέθηκε 1 τόνος κοκαΐνης σε κοντέινερ που πήγαινε από την Τουρκία στην Ολλανδία!

1.124 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτωμένο με λάστιχα αυτοκινήτων που εστάλησαν από την Τουρκία σε εταιρεία στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, η αγοραία αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο λιμάνι του Ρότερνταμ είναι περίπου 84,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ολλανδική Εισαγγελία, κατά τους ελέγχους που διενήργησαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι ανεύρεσης ναρκωτικών στο λιμάνι του Ρότερνταμ την Τρίτη, την προσοχή τους τράβηξε σε ένα κοντέινερ που εστάλη από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Yusuf Özkan από το BBC Turkce, 1.124 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε 23 μπάλες και 19 σακούλες κρυμμένες ανάμεσα σε λάστιχα αυτοκινήτου.

Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της «ανταλλαγής»

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν αφαιρέθηκαν από το κοντέινερ που είχαν προηγουμένως φορτωθεί από τους αγοραστές στο λιμάνι και μεταφέρθηκαν σε άλλο ανεξέλεγκτο κοντέινερ με τη μέθοδο του «ανταλλάγματος».

Διαπιστώθηκε ότι το κοντέινερ στο οποίο ήταν φορτωμένη η κοκαΐνη στάλθηκε από την Τουρκία σε εταιρεία που βρίσκεται στην πόλη Hellevoetsluis κοντά στο Ρότερνταμ.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι πολλά άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση τις τελευταίες ημέρες ως ύποπτα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ερευνάται εάν οι συλληφθέντες έχουν σχέση με το περιστατικό αυτό.

Το βρετανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν καταστράφηκαν από την Ομάδα Ειδικών Βοηθειών.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube