Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 16 Μαΐου 2023

Τζον Ντάραμ, Ειδικός εισαγγελέας (ΗΠΑ): Το FBI δεν έπρεπε να ερευνήσει τις σχέσεις Τραμπ – Ρωσίας

Τζον Ντάραμ, Ειδικός εισαγγελέας (ΗΠΑ): Το FBI δεν έπρεπε να ερευνήσει τις σχέσεις Τραμπ – Ρωσίας

Δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να αρχίσει η έρευνα

Η έκθεση σηματοδοτεί το τέλος μιας τετραετούς έρευνας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019, όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ διόρισε τον Ντάραμ, έναν βετεράνο εισαγγελέα, για να διερευνήσει πιθανά λάθη του FBI

Στο συμπέρασμα ότι το FBI δεν διέθετε αρκετά στοιχεία για να ερευνήσει την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, κατέληξε ο ειδικός εισαγγελέας Τζον Ντάραμ σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η έκθεση σηματοδοτεί το τέλος μιας τετραετούς έρευνας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019, όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ διόρισε τον Ντάραμ, έναν βετεράνο εισαγγελέα, για να διερευνήσει πιθανά λάθη του FBI όταν ξεκίνησε την έρευνα “Crossfire Hurricane” σε πρώιμο στάδιο για πιθανές επαφές μεταξύ της προεδρικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας. Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τζο Μπάιντεν, επετράπη στον Ντάραμ να παραμείνει ως ειδικός σύμβουλος και να συνεχίσει τη δουλειά του.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του ειδικού ανακριτή Μιούλερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε προεκλογική συμπαιγνία ανάμεσα στους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης.

Στη νέα του έκθεση 306 σελίδων, ο Ντάραμ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι αρχές επιβολής του νόμου δεν διέθεταν καμία πραγματική απόδειξη για συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας. Κατηγόρησε επίσης το FBI ότι αντιμετώπισε την έρευνα για τον Τραμπ το 2016 με διαφορετικό τρόπο από άλλες πολιτικά ευαίσθητες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούσαν τη Δημοκρατική αντίπαλο του Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον.

«Το Υπουργείο και το FBI απέτυχαν να τηρήσουν τη σημαντική αποστολή τους για αυστηρή τήρηση του νόμου σε σχέση με ορισμένα γεγονότα και δραστηριότητες που περιγράφονται στην παρούσα έκθεση», έγραψε ο Ντάραμ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την σε βάρος έρευνα του FBI από το 2016 ως κυνήγι μαγισσών, αναμένεται χρησιμοποιήσει την έκθεση προς όφελος της προεκλογικής του καμπάνιας. Παρόλα αυτά, ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει ήδη ποινικές διώξεις στη Νέα Υόρκη και ομοσπονδιακές έρευνες από τον ειδικό σύμβουλο Τζακ Σμιθ για τα έγγραφα που βρέθηκαν στην έπαυλη του στο Μαρ-α-Λάγκο.

Kauhmerin;h mε πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube