Weather Icon
Αφγανιστάν , Ινδία 9 Μαΐου 2023

Τζαϊσανκάρ: Πρέπει να σταματήσει κάθε μορφή Τρομοκρατίας

Τζαϊσανκάρ: Πρέπει να σταματήσει κάθε μορφή Τρομοκρατίας

Η απειλή της τρομοκρατίας συνεχίζεται «αμείωτη» και πρέπει να σταματήσει σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της διασυνοριακής τρομοκρατίας, τόνισε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάν Τζαϊσανκάρ, σε ομιλία του στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO).

 «Το να μη βλέπουμε αυτήν την απειλή θα ήταν επιζήμιο για τα συμφέροντά μας για την ασφάλεια», είπε ο επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν μπορεί να υπάρχει δικαιολογία για την τρομοκρατία και πρέπει να σταματήσει σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της, συμπεριλαμβανομένης της διασυνοριακής τρομοκρατίας. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι μία από τις αρχικές εντολές της SCO”, είπε ο Τζαϊσανκάρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στο Αφγανιστάν. «Η εξελισσόμενη κατάσταση στο Αφγανιστάν παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής μας. Οι προσπάθειες πρέπει να κατευθυνθούν προς την ευημερία του αφγανικού λαού», είπε.

«Οι άμεσες προτεραιότητές μας στο Αφγανιστάν περιλαμβάνουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τη διασφάλιση μιας πραγματικά χωρίς αποκλεισμούς κυβέρνησης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τόνισε.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2001. Ο SCO έχει ως μέλη του την Ινδία, τη Ρωσία, την Κίνα, το Πακιστάν, το Καζακστάν, την Κιργιζία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Η Ινδία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της SCO στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Σαμαρκάνδη το 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube